Lamssoep uit Warschau
Ingredienten :
400 gr lamsschouder in kleine dobbelsteentjes
200 gr uien gesnipperd
20 gr boter
2 eetlepels olijfolie
1 theel paprikapoeder
200 gr sperziebonen in kleine stukjes
150 gr aardappels in kleine stukje
creme fraiche
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook uit de knijper
1,2 theel kummel
1 theel bloem
1 ltr bouillon
peper/zout/dille
Bereiding :
Verhit de boter en olie en blondeer de ui.
Bestrooien met paprikapoeder.
Voeg het vlees toe met peper, zout, laurierblad en kummel.
Bak het vlees even om en om tot het kleurt, voeg dan de knoflook toe en laat alles even fruiten. Schenk er een dl bouillon bij en laat het vlees gaarstoven.
Kook in de overgebleven bouillon de aardappel en boontjes gaar.
Voeg alles bij het vlees, roer alles goed door en breng het terug aan de kook.
Meng de bloem zorgvuldig met de creme fraiche en roer dit door de soep.
Bestrooi de soep voor het opdienen met wat dille.
Lamssoep uit Warschau
Ga naar
- Toerisme
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Hoe reizen (trein, auto, bus, fiets, vliegtuig, liften, ….) en Poolse wegen
- ↳ Poolse steden, kust, bergen, natuur en Points of interests
- ↳ Overnachtingen (hotels, pensions, camping, etc..)
- Sport
- ↳ Voetbal
- ↳ Tour de Pologne
- ↳ Overige sporten
- ↳ Olympische Spelen
- ↳ Voetbal EK en WK
- Hulp aan Polen
- ↳ Verenigingen en stichtingen
- Wonen, werken en studeren in Polen
- ↳ Wonen en onroerend goed
- ↳ Werken
- ↳ Studeren
- ↳ Business
- ↳ Vertalen
- Geschiedenis en Cultuur
- ↳ Geschiedenis
- ↳ Cultuur
- Poolse media
- ↳ Poolse politiek
- ↳ Nieuws uit de Poolse media
- ↳ Pools nieuws uit buitenlandse media
- Leuk en aardig
- ↳ Moppentrommel
- ↳ Stel jezelf voor
- ↳ Vragen en mededelingen
- ↳ Handleidingen
- ↳ Interessante informatie
- ↳ Poolse programma`s, films, theater, etc in Nederland en België
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Interessante links
- ↳ Overig wereldnieuws