Corona

Info uit de Poolse kranten, t.v., etc. kan hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di jul 06, 2021 5:20 am

Polen bevestigt 38 nieuwe gevallen van coronavirus, nog 1 sterfgeval
05.07.2021 10:35

Polen meldde maandag 38 nieuwe coronavirusinfecties en nog een sterfgeval in verband met COVID-19, waardoor het totale aantal gevallen tijdens de pandemie op 2.880.308 komt en het aantal dodelijke slachtoffers op 75.085.

Van de nieuwe gevallen die maandag werden bevestigd, waren de meeste - zes elk - in de centrale regio Mazowieckie, waaronder de nationale hoofdstad Warschau, en de noordelijke provincie Pomorskie, waar de Baltische havenstad Gdańsk ligt.

Het laatste sterfgeval bij de uitbraak van het coronavirus in Polen is een patiënt met reeds bestaande medische aandoeningen, aldus het Poolse ministerie van Volksgezondheid.

Op zondag bevestigde Polen één dode en 54 nieuwe coronavirusinfecties in het hele land, vergeleken met 18 doden en 107 nieuwe gevallen een dag eerder.

Op 8 april meldde het land het hoogste dagelijkse aantal van 954 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Op 1 april bevestigde het Poolse ministerie van Volksgezondheid 35.251 nieuwe eendaagse gevallen, het meeste sinds de pandemie begin vorig jaar het land trof.

Het eerste geval van een coronavirusinfectie in Polen werd op 4 maart 2020 gemeld.

566 in ziekenhuizen, 101.857 in quarantaine

Het Poolse ministerie van Volksgezondheid kondigde maandagochtend aan dat 566 COVID-19-patiënten in het hele land in ziekenhuizen lagen, van wie 86 beademd, en nog eens 101.857 mensen in quarantaine vanwege mogelijke blootstelling aan het coronavirus.

Ondertussen zijn nu 2.652.228 mensen in het hele land hersteld van COVID-19, zei het ministerie van Volksgezondheid ook.https://www.polskieradio.pl/395/7784/Ar ... more-death

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma jul 12, 2021 5:04 am

Nieuwe pandemische beperkingen voor reizigers die per vliegtuig in Polen aankomen

Voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Polen, moeten vliegtuigpassagiers elektronische locatiekaarten invullen en hun tijdelijk adres in Polen opgeven, volgens een wijziging van de overheidsregelgeving over pandemische beperkingen die zaterdag van kracht worden.

Als er geen elektronische locatiekaarten beschikbaar zijn op een vertrekpunt, zullen de bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij papieren formulieren uitdelen aan alle passagiers om informatie te verzamelen over hun verwachte locatie in Polen.

De wijziging van de verordening inzake pandemische beperkingen breidt ook de categorieën passagiers uit die zijn vrijgesteld van de grensquarantaine, met inbegrip van kinderen onder de 12 jaar die reizen onder toezicht van het vliegtuigpersoneel en personen die een buitengrens overschrijden zoals gedefinieerd door het Schengengebied grenscode en een EU digitaal COVID-certificaat hebben.

Bovendien heeft de wijziging betrekking op een lijst van landen, waardoor reizigers die vanaf deze locaties vertrekken, geen quarantainevrijstelling krijgen, zelfs als ze een negatief SARS-CoV-2-testresultaat krijgen "dat binnen 48 uur na het overschrijden van de landsgrens of op de luchthaven is gedaan voor het instappen.”

De gewijzigde regelgeving treedt, op enkele uitzonderingen na, in werking per 10 juli 2021.


https://polandin.com/54778652/new-pande ... and-by-air

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma jul 19, 2021 5:20 am

Reizigers naar Polen verplicht digitaal Passenger Locator Form in te vullen

Vanaf zaterdag zijn mensen die per vliegtuig naar Polen reizen verplicht om voorafgaand aan het inchecken een digitaal Passenger Locator Form in te vullen, aldus de Chief Sanitary Inspectorate (GIS). Het Passenger Locator Form is een verplicht document voor mensen die naar Polen reizen.

Voorheen was het formulier alleen op papier verkrijgbaar. De inspectie deelde mee dat het papieren document geldig zou zijn bij geen toegang tot internet. In een dergelijke situatie zal het personeel van de luchtvaartmaatschappij gedrukte formulieren van passagiers in het vliegtuig ophalen en doorgeven aan de juiste diensten.

"De noodzaak om het Passenger Locator Form in het internationale luchtverkeer toe te passen, vloeit voort uit de regels van het zogenaamde Verdrag van Chicago inzake de internationale burgerluchtvaart", voegde GIS eraan toe dat de beheerder van de persoonlijke gegevens op de kaart de sanitaire inspecteur van de districtsstaat is van de locatie waar de passagier woont of verblijft.

GIS verklaarde ook dat het passagierslokalisatieformulier de snelle verspreiding van COVID-19 helpt te beperken, aangezien als er een geïnfecteerde persoon aan boord is, de kaart het mogelijk maakt om snel contact op te nemen met andere reizigers.

De inspectie wees erop dat in overeenstemming met de EU-aanbeveling betreffende een gecoördineerde aanpak van de beperking van het vrije verkeer in reactie op de COVID-19-pandemie, informatie over gedetecteerde COVID-19-gevallen onmiddellijk moet worden doorgegeven aan de gezondheidsautoriteiten van de landen waar dergelijke persoon is geweest tijdens een eerdere periode van 14 dagen.

Het formulier voor het lokaliseren van passagiers is beschikbaar op: aplikacje.gov.pl.

https://polandin.com/54885203/traveller ... cator-form

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di jul 27, 2021 5:22 am

COVID-19: Meerderheid Polen wil beperkingen voor niet-gevaccineerden, blijkt uit peiling

53,7 procent van de Polen steunt beperkingen voor mensen die het COVID-19-vaccin niet hebben genomen, volgens een peiling van United Surveys uitgevoerd voor Wirtualna Polska. De website benadrukte dat Polen sterk verdeeld zijn over specifieke beperkingen voor niet-gevaccineerden.

Wirtualna Polska presenteerde maandag de resultaten van een onderzoek naar beperkingen voor niet-gevaccineerde personen tegen COVID-19. Ze laten zien dat 53,7 procent van de respondenten tegen het niet hebben van beperkingen voor niet-gevaccineerden is, en 41 procent van de respondenten is van mening dat ze geen beperkingen zouden moeten hebben.

Van de ondervraagden is 40,1 procent voor een verbod op toegang tot restaurants en cafés voor niet-gevaccineerde mensen, terwijl 54,6 procent tegen dit idee is. Uit het onderzoek blijkt ook dat 58,6 procent van de respondenten geen voorstander is van een verbod op toegang tot winkelcentra voor mensen die de prik niet hebben genomen, terwijl 34,1 procent voorstander was van een dergelijke oplossing.

Volgens de peiling is 76,3 procent van de mensen tegen beperkingen in de vorm van een verbod op toegang tot medische voorzieningen voor niet-gevaccineerde mensen en 20,8 procent is bereid deze te accepteren. Daarentegen is 30,2 procent van de respondenten voorstander van het voorkomen dat mensen zonder het zogenaamde COVID-certificaat gebruik maken van de trein. Op zijn beurt steunt 61,7 procent van hen dit idee niet.

De peiling is uitgevoerd met behulp van de computerondersteund telefonisch interview (CATI)-methode. Ze werden uitgevoerd op een landelijke, representatieve groep van 1.000 Polen op 24 juli 2021.
https://polandin.com/55050770/covid19-m ... shows-poll

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma aug 02, 2021 5:02 am

Polen plant geen nieuwe nationale afsluiting, zegt minister van Volksgezondheid
Afbeelding
De Poolse minister van Volksgezondheid heeft gezegd dat de regering geen nieuwe nationale afsluiting plant in het geval van een vierde golf van de COVID-19-pandemie. In plaats daarvan zijn regionale beperkingen waarschijnlijker.

In een interview met Fakt, een populair roddelblad, zei Adam Niedzielski ook dat bedrijven met gevaccineerd personeel de komende maanden waarschijnlijk zonder beperkingen zullen blijven werken.

Niedzielski zei dat de provincies met de laagste vaccinatiegraad "absoluut" het meeste risico lopen dat er nieuwe beperkingen worden ingevoerd. Deze omvatten momenteel Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie, Lubelskie, Świętokrzyskie en Podkarpackie.

De minister zei ook dat de regering overweegt om bedrijven met gevaccineerde werknemers, met name in klantgerichte functies, uit te sluiten van de beperkingen. Hij suggereerde dat niet-gevaccineerde werknemers zouden moeten worden verplaatst naar functies waar ze geen interactie hebben met klanten "waar ze geen epidemische bedreiging vormen".

Ook op vrijdagochtend zei Michał Dworczyk, de stafchef van de premier en de ambtenaar die belast is met het toezicht op de uitrol van vaccins in Polen, dat de regering van plan is bedrijven toe te staan ​​om niet-gevaccineerd personeel te scheiden van klanten en degenen die de prik hebben gehad.

Het project, dat tijdens de volgende vergadering op 11 augustus door het parlement wordt besproken, zou betekenen dat werkgevers hun personeel kunnen vragen of ze zijn ingeënt. Werknemers zijn momenteel niet verplicht om die informatie vrij te geven.

Volgens Rzeczpospolita zou dit kunnen betekenen dat niet-gevaccineerde werknemers naar lagerbetaalde functies worden verplaatst of zelfs worden ontslagen. Vakbonden, waaronder de grootste, Solidariteit, hebben de regering opgeroepen ervoor te zorgen dat niet-gevaccineerde werknemers geen nadelige gevolgen ondervinden van de nieuwe regels.

“Het belangrijkste in de nieuwe regelgeving zal zijn of ondernemers informatie in openbare systemen kunnen verifiëren. Zonder dit zal de nieuwe regelgeving niet veel veranderen, vertelde Dominika Dörre-Kolasa, een partner bij advocatenkantoor Raczkowski, aan de krant.

Ook Szymon Hołownia, leider van de op één na populairste oppositiepartij, Polska 2050, reageerde op het nieuws en benadrukte dat "de regering van plan is de verantwoordelijkheid af te schuiven op het bedrijfsleven", aangezien een groot deel van de Polen "niet wil worden gevaccineerd".

Eerder deze week beweerden onofficiële rapporten dat de regering echter niet van plan was de toegang tot bepaalde locaties en diensten afhankelijk te maken van vaccinatie, zoals in Frankrijk en enkele andere Europese landen is gebeurd.

De minister zei dat de regering verwacht dat het aantal zaken - het dagelijkse totaal van vandaag was 153 - medio augustus zal toenemen. "De terugkeer van vakanties zal beginnen, gezinnen zullen zich beginnen klaar te maken om terug naar school en werk te gaan", zei hij.

Niedzielski zei dat het “zwartste scenario” eind september ongeveer 15.000 dagelijkse COVID-19-gevallen omvatte, terwijl een optimistischer geval 1000 dagelijkse gevallen zou betreffen. "Welk scenario zal worden geïmplementeerd, hangt af van hoeveel mensen worden gevaccineerd", vertelde Niedzielski aan Fakt.

De regering heeft gewaarschuwd dat de registraties voor vaccins vertragen en heeft zich ingespannen om de opname aan te moedigen. Vanaf vanmorgen waren 17,3 miljoen mensen in Polen – minder dan 46% van de bevolking – volledig gevaccineerd en had 48% ten minste één dosis gehad.

https://notesfrompoland.com/2021/07/30/ ... -minister/

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » vr aug 06, 2021 3:14 am

COVID-19: 176 nieuwe gevallen in Polen

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 176 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties in Polen aan, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land toenam tot 2.883.624, waarvan 154.252 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen is gisteren gestegen van 154.198.

Het ministerie kondigde ook 6 nieuwe dodelijke slachtoffers aan - 4 door alleen COVID-19 en 2 door COVID-19 en gelijktijdige ziekten. Het dodental in Polen steeg tot 75.275.
Volgens het ministerie zitten tot nu toe 74.265 mensen in quarantaine en zijn 2.654.097 mensen hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog 154.252 actieve gevallen van het SARS-CoV-2-coronavirus in Polen.

Donderdag zijn in totaal 34.702.058 vaccindoses toegediend en zijn tot nu toe 17.663.125 mensen volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​42 van de 595 beschikbare.
Sinds donderdagochtend zijn er wereldwijd maar liefst 201.063.706 gevallen van coronavirus, 4.271.347 doden en 181.053.540 terugvorderingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, wat neerkomt op 36.176.471, India heeft het op één na meeste met 31.812.114 gevallen en Brazilië derde met 20.026.533.
https://polandin.com/55223336/covid19-1 ... -in-poland

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » wo aug 11, 2021 5:14 am

COVID-19: 200 nieuwe gevallen in Polen

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 200 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties in Polen aan, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land toenam tot 2.884.361, waarvan 154.399 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen is gisteren gestegen van 154.253.

Het ministerie maakte ook geen nieuwe dodelijke slachtoffers bekend. Het dodental in Polen blijft op 75.285 staan.
Volgens het ministerie zitten tot nu toe 70.771 mensen in quarantaine en zijn 2.654.677 mensen hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog steeds 154.399 actieve gevallen van het SARS-CoV-2-coronavirus in Polen.

Sinds dinsdag zijn in totaal 35.050.510 vaccindoses toegediend en zijn tot nu toe 17.910.610 mensen volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​48 van de 575 beschikbare.
Vanaf dinsdagochtend zijn wereldwijd maar liefst 204.210.067 gevallen van coronavirus, 4.317.445 doden en 183.394.418 herstelbetalingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, namelijk 36.780.480, India heeft het op één na meeste met 31.998.158 gevallen en Brazilië derde met 20.178.143.
bron: MINISTERIE VAN GEZONDHEID, WORLDOMETERS.INFO

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma aug 16, 2021 4:56 am

COVID-19: 148 nieuwe gevallen in Polen

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 148 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties aan in Polen, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land is gestegen tot 2.885.333, waarvan 154.721 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen is gisteren gestegen van 154.703.

Het ministerie maakte ook geen nieuwe dodelijke slachtoffers bekend. Het dodental in Polen blijft op 75.299.
Afbeelding
Volgens het ministerie zitten tot nu toe 63.672 mensen in quarantaine en zijn 2.655.313 mensen hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog steeds 154.721 actieve gevallen van het SARS-CoV-2-coronavirus in Polen.

Zondag zijn er in totaal 35.409.730 vaccindoses toegediend en zijn 18.156.083 mensen volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​45 van de 580 beschikbare.
Afbeelding
Sinds zondagochtend zijn er wereldwijd maar liefst 207.607.160 gevallen van coronavirus, 4.368.546 doden en 186.084.554 terugvorderingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, namelijk 37.435.835, India heeft het op één na meeste met 32.192.576 gevallen en Brazilië derde met 20.350.142.
bron: MINISTERSTWO ZDROWIA, WORLDOMETERS.COMhttps://polandin.com/55372223/covid19-1 ... -in-poland

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » wo aug 18, 2021 4:58 am

COVID-19: 221 nieuwe gevallen in Polen
Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 221 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties aan in Polen, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land toenam tot 2.885.676, waarvan 154.827 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen is gisteren gestegen van 154.721.

Het ministerie maakte ook 7 nieuwe dodelijke slachtoffers bekend. Het dodental in Polen staat nu op 75.306.
Afbeelding
Volgens het ministerie zijn 63.155 mensen in quarantaine geplaatst en zijn er tot nu toe 2.655.543 mensen hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog steeds 154.827 actieve gevallen van het SARS-CoV-2-coronavirus in Polen.

Dinsdag zijn in totaal 35.474.489 vaccindoses toegediend en zijn 18.205.787 mensen volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​48 van de 580 beschikbare.
Afbeelding
Sinds dinsdagochtend zijn er wereldwijd maar liefst 208.773.256 gevallen van coronavirus, 4.384.989 doden en 187.156.372 genezingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, wat neerkomt op 37.736.986, India heeft het op één na meeste met 32.250.679 gevallen en Brazilië derde met 20.378.986.https://polandin.com/55400085/covid19-2 ... -in-poland

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma aug 23, 2021 5:32 am

COVID-19: 185 nieuwe gevallen in Polen, geen doden geregistreerd
Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 185 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties in Polen aan, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land toenam tot 2.886.698, waarvan 155.239 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen was gisteren 155.179.

Het ministerie maakte geen nieuwe dodelijke slachtoffers bekend als gevolg van COVID-19, aangezien het dodental in Polen 75.316 bedraagt.

Volgens het ministerie zijn in totaal 58.540 mensen in quarantaine geplaatst en zijn tot nu toe 2.656.143 mensen hersteld van COVID-19 in het land.

Tot nu toe zijn 35.805.427 vaccinaties toegediend, terwijl er 18.443.277 volledig ingeënte burgers zijn.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​36 van de 578 beschikbare.

Vanaf zondagochtend zijn wereldwijd maar liefst 212.209.719 gevallen van coronavirus, 4.438.012 doden en 189.834.170 herstel bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, namelijk 38.519.294. India heeft de tweede plaats met 32.424.234 gevallen en Brazilië derde met 20.556.487.
bron: MINISTERIE VAN GEZONDHEID, GOV.PL


https://polandin.com/55478344/covid19-1 ... s-recorded

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » do aug 26, 2021 5:04 am

Polen bevestigt 234 nieuwe gevallen van coronavirus, nog 5 doden
25.08.2021 10:35

Polen meldde woensdag 234 nieuwe coronavirusinfecties en nog vijf sterfgevallen in verband met COVID-19, waardoor het totale aantal gevallen tijdens de pandemie op 2.887.270 en dodelijke slachtoffers op 75.329 komt.

Van de nieuwe gevallen die woensdag werden bevestigd, waren de meeste - 35 - in de zuidelijke provincie Małopolskie, de thuisbasis van de op een na grootste stad van Polen, Krakau.

De laatste sterfgevallen bij de uitbraak van het coronavirus in Polen zijn vier mensen met reeds bestaande medische aandoeningen en één andere persoon die direct stierf als gevolg van COVID-19, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Dinsdag bevestigde Polen acht doden en 233 nieuwe coronavirusinfecties in het hele land, vergeleken met geen doden en 107 nieuwe gevallen een dag eerder.

Op 8 april meldde het land het hoogste dagelijkse aantal van 954 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Op 1 april bevestigde het Poolse ministerie van Volksgezondheid 35.251 nieuwe eendaagse gevallen, het meeste sinds de pandemie begin vorig jaar het land trof.

Het eerste geval van een coronavirusinfectie in Polen werd op 4 maart 2020 gemeld.

374 in ziekenhuizen, 58.125 in quarantaine

Het Poolse ministerie van Volksgezondheid maakte woensdagochtend bekend dat 374 COVID-19-patiënten in het hele land in ziekenhuizen lagen, van wie 46 aan ventilatoren, en nog eens 58.125 mensen in quarantaine vanwege mogelijke blootstelling aan het coronavirus.

Ondertussen zijn nu 2.656.342 mensen in het hele land hersteld van COVID-19, zei het ministerie van Volksgezondheid ook.


Ambtenaren hebben gewaarschuwd dat het aantal COVID-19-infecties in het land de komende weken zou kunnen stijgen naarmate de Delta-variant van het coronavirus zich sneller begint te verspreiden.


https://www.polskieradio.pl/395/7784/Ar ... ore-deaths

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma aug 30, 2021 5:38 am


COVID-19: 204 nieuwe gevallen in Polen


Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 204 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties in Polen aan, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land is gestegen tot 2.888.231, waarvan 156.036 nog steeds actief.

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 204 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties aan in Polen, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land is gestegen tot 2.888.231, waarvan 156.036 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen was gisteren 155.769.

Het ministerie maakte ook bekend dat er de afgelopen 24 uur geen nieuwe dodelijke slachtoffers waren gevallen in verband met COVID-19. Het dodental in Polen blijft op 75.340 staan.

Volgens het ministerie zijn in totaal 53.308 mensen in quarantaine geplaatst en zijn er tot nu toe 2.656.855 hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog 156.036 actieve gevallen van het coronavirus in Polen.

Sinds zondag zijn er in totaal 36.171.384 vaccindoses toegediend. 18.704.011 mensen zijn tot nu toe volledig gevaccineerd.
bron: MINISTERIE VAN GEZONDHEID, WERELDMETERS


https://polandin.com/55591872/covid19-2 ... -in-poland

Plievo
Berichten: 2641
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Corona

Bericht door Plievo » ma aug 30, 2021 7:14 pm

Bij Franfurt a/d/ Oder was vanmiddag geen Corona controle door de douane, Dat kan liggen aan het hondeweer op dat moment. Het regende pijpestelen weet niet

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di aug 31, 2021 6:26 am


EU verwijdert zes landen, waaronder de VS, van 'veilig reizen'-lijst


EU-landen zijn maandag overeengekomen om de Verenigde Staten, Israël, Kosovo, Libanon, Montenegro en Noord-Macedonië te verwijderen van de "veilige reisroute" van de EU. Dit betekent dat hun onderdanen aan strengere COVID-19-controles aan de EU-grenzen zullen worden onderworpen.

De lijst is bedoeld om de reisregels in de hele EU te standaardiseren, maar is niet bindend voor individuele EU-landen, aangezien ze vrij zijn om hun eigen grensbeleid vast te stellen. Het wordt achtereenvolgens bijgewerkt op basis van de laatste ziektegegevens.

Zoals Reuters opmerkt, hebben sommige EU-landen, zoals Duitsland en België, de Verenigde Staten al rood gemarkeerd, wat betekent dat een test en quarantaine vereist zijn. In Frankrijk en Nederland is de Verenigde Staten bijvoorbeeld geclassificeerd als een veilig land.

De EU-lijst bevat momenteel 17 landen, waaronder Canada, Japan en Nieuw-Zeeland.

EU-landen laten momenteel de meeste niet-EU-bezoekers toe die volledig zijn gevaccineerd, hoewel sommige landen tests en een quarantaineperiode vereisen, afhankelijk van het land van aankomst.https://polandin.com/55611433/eu-remove ... ravel-list

Plievo
Berichten: 2641
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Corona

Bericht door Plievo » di aug 31, 2021 1:01 pm

Deze dagen ben ik in Poznan en kijk hoe hier omgegaan word met mondmaskers.

Alhoewel het hier verplicht is in winkels, openbaar vervoer, ziekenhuizen etc zijn toch genoeg mensen die geen maskers dragen.

Wat verder opvalt is de manier van dragen, neus is vaak onbedekt en de kinmasker is ook populair.

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » do sep 02, 2021 7:08 am

COVID-19: Gevaccineerde mensen worden uitgesloten van verdere beperkingen
Afbeelding
“Als [COVID-19-gerelateerde] beperkingen worden ingevoerd, zullen ze niet van toepassing zijn op gevaccineerde mensen”, kondigde Adam Niedzielski, minister van Volksgezondheid, woensdag aan. Hij benadrukte dat degenen die gevaccineerd zijn de kosten van de onverantwoordelijkheid van anderen niet kunnen dragen.


De minister heeft van de commerciële omroep Polsat News de vraag gekregen of eventuele beperkingen door de toename van het aantal COVID-19-gevallen zullen gelden voor gevaccineerde mensen.

"Nee, dat zullen ze niet... zij [gevaccineerde mensen] kunnen de kosten van de onverantwoordelijkheid van anderen niet dragen", benadrukte de minister.

Op de vraag of men zich in de herfst moet laten vaccineren als men naar een restaurant of bioscoop gaat, wees hij erop dat "men zich moet laten vaccineren".

Zoals hij eraan toevoegde, moet het worden gecontroleerd door organisatoren van evenementen of restauranteigenaren, die “het recht hebben om COVID-19-certificaten te controleren.”

Op woensdagochtend zijn in Polen in totaal 36.286.614 vaccindoses toegediend en zijn tot nu toe 18.787.636 mensen volledig gevaccineerd.

https://polandin.com/55656547/covid19-v ... strictions

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di sep 07, 2021 5:19 am

EU schorst Polen's Covid Recovery Funds wegens schendingen van de rechtsstaat
Afbeelding
Brussel houdt de goedkeuring van het nationale herstel- en veerkrachtplan van Polen uit. Paolo Gentiloni, de Europese commissaris voor Economie, gaf openlijk toe dat de reden daarvoor de recente poging van Polen is om het primaat van het EU-recht te ondermijnen.

Op woensdag sprak Europees commissaris voor Economie Paolo Gentiloni met de commissies Begrotingen, Economische en Monetaire Zaken van het EU-Parlement over de voortgang van de Recovery and Resilience Facility en de huidige stand van de nationale herstelplannen in de respectieve EU-lidstaten.

Gevraagd naar de reden achter de langdurige onderhandelingen met Polen over de beoordeling van zijn nationale covid-herstelplan (de Poolse regering heeft al begin mei een ontwerp ingediend), legde Gentiloni uit dat de lopende discussies betrekking hebben op de kwestie van het primaat van het EU-recht. "De discussie, zoals de Poolse autoriteiten heel goed weten, omvat ook de kwestie van het primaat van het EU-recht en de mogelijke gevolgen van deze kwestie voor het Poolse herstel- en veerkrachtplan" - zei Gentiloni.

Reeds in juli meldden we dat, volgens onze bronnen in Brussel, de Europese Commissie de beoordeling van het nationale herstelplan van Polen juist om deze reden had opgeschort. Nu heeft Brussel echter voor het eerst besloten het publiekelijk toe te geven.

De onderhandelingen eindigden medio juli
De onderhandelingen over het ontwerp-herstel- en veerkrachtplan van Polen waren medio juli grotendeels afgerond. De vertaling van het plan in de juridische taal van het "uitvoerend besluit" van de EU-Raad werd al afgerond, toen de Europese Commissie een bericht ontving om het "af te houden". Dit kwam nadat het Poolse Constitutionele Tribunaal had besloten het primaat van het EU-recht te ondermijnen en de opperrechter van het Poolse Hooggerechtshof de omstreden Tuchtkamer had opgeheven in weerwil van een recente voorlopige maatregel die door het HvJ-EU was bevolen.

Hoewel de Tuchtkamer later weer gedeeltelijk werd geschorst, heeft Polen de bevelen van het HvJ-EU nog steeds niet volledig opgevolgd. Bovendien is het Grondwettelijk Tribunaal van plan om in september op verzoek van premier Mateusz Morawiecki een hoorzitting te houden om de bevoegdheden van het HvJ op justitieel gebied te ondermijnen.

Vanuit Brussel gezien garandeert een onafhankelijke rechterlijke macht dat de fondsen worden besteed volgens de strikte richtlijnen van de EU. Daarom probeert de Europese Commissie nu via de onderhandelingen over het nationale herstelplan een aantal corrigerende maatregelen af ​​te dwingen in de regelgeving met betrekking tot de vervolging (zowel in Polen als in Hongarije). Maar hoewel de Commissie de deadline voor de goedkeuring van het nationale herstelplan van Boedapest officieel heeft verlengd tot eind september, blijft de stand van de onderhandelingen met Polen onzeker. Polen zou op 1 augustus groen licht krijgen van Brussel, maar de Commissie blijft zeggen dat ze het ontwerp nog steeds evalueert.

Miljarden aan fondsen in twijfel getrokken
Het herstel- en veerkrachtplan van Polen zou de basis moeten vormen voor het Wederopbouwfonds (EUR 23,9 miljard aan subsidies en EUR 12,1 miljard aan goedkope leningen, waarbij de Poolse regering in staat is om tegen 2023 de resterende 22 miljard aan leningen te vragen), enthousiast aangekondigd door de Poolse regering. Maar eenmaal met de Europese Commissie overeengekomen nationale herstelplannen, moeten ze uiteindelijk worden goedgekeurd door de 27 ministers van Financiën in de EU-Raad. Tot dusver heeft de EU-Raad unaniem de plannen van 16 EU-lidstaten goedgekeurd, maar de regels laten een meerderheid van stemmen toe, waarbij het nationale plan de stemmen zou moeten krijgen van ten minste 15 landen die 65% van de totale EU-bevolking vertegenwoordigen.

De Poolse regering heeft begin mei al een concept herstel- en veerkrachtplan ingediend. Het vroeg de Europese Commissie meteen om de beoordelingstermijn van twee maanden met nog eens vier weken te verlengen, zodat het plan genoeg tijd zou hebben om tijdens het vooroverleg met Brussel de definitieve vorm nog uit te werken.

Hierdoor kon de Poolse regering in het parlement argumenteren dat ze niet langer op eigen kracht wijzigingen in het plan kon initiëren, waardoor de oppositie feitelijk werd geblokkeerd om over sommige aspecten van het ontwerp te onderhandelen. Pas in de tweede helft van mei bevestigde Brussel dat de standaard beoordelingsperiode van twee maanden voor Polen werd verlengd tot drie, die op 1 augustus afliep.

Donald Tusk: "Polen loopt het nieuwe Marshallplan mis"
De leider van de grootste oppositiepartij van Polen en voormalig hoofd van de EU-raad, Donald Tusk, publiceerde een verklaring op sociale media waarin hij Jarosław Kaczyński de schuld gaf van het besluit van de EU om de Poolse herstelfondsen voor meerdere miljarden pandemie op te schorten.

Tusk vergeleek de huidige situatie met die van Polen na de Tweede Wereldoorlog. - Polen miste ooit het Marshallplan omdat we een wetteloos land waren onder autoritair communistisch bewind. In plaats van hulp van het Westen te krijgen, waren we gebonden aan de Sovjetorde. De situatie van vandaag begint er hetzelfde uit te zien, zei hij.
https://wyborcza.pl/7,173236,27529335,e ... tions.html

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » wo sep 08, 2021 5:18 am

COVID-19: 406 nieuwe infecties in Polen, aantal actieve gevallen stijgt
Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 406 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties aan in Polen, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land is gestegen tot 2.891.071, waarvan 157.977 nog steeds actief. Het aantal actieve gevallen was gisteren 157.542.

Het ministerie kondigde ook vijf 13 dodelijke slachtoffers aan - één door COVID-19 alleen en 12 door COVID-19 en gelijktijdige ziekten. Het dodental in Polen steeg tot 75.392.
Afbeelding
Volgens het ministerie zijn in totaal 58.516 mensen in quarantaine geplaatst en zijn tot nu toe 2.657.702 mensen hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog 157.977 actieve gevallen van het coronavirus in Polen.

Maandag zijn er in totaal 36.525.458 vaccindoses toegediend. 18.957.376 mensen zijn tot nu toe volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​63 van de 577 beschikbare.
Afbeelding
Vanaf maandagochtend zijn wereldwijd maar liefst 222.050.553 gevallen van coronavirus, 4.590.280 doden en 198.667.184 herstelbetalingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, namelijk 40.865.794. India heeft de tweede plaats met 33.058.843 gevallen en Brazilië derde met 20.899.933.
https://polandin.com/55738642/covid19-4 ... ses-rising

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma sep 13, 2021 4:56 am

COVID-19: 476 nieuwe infecties in Polen, aantal actieve gevallen stijgt
Het ministerie van Volksgezondheid kondigde 476 nieuwe bevestigde COVID-19-infecties aan in Polen, waardoor het totale aantal geregistreerde gevallen in het land is gestegen tot 2.893.649, waarvan 159.850 nog steeds actief zijn. Het aantal actieve gevallen was gisteren 159.647.

Het ministerie maakte ook geen nieuwe dodelijke slachtoffers bekend. Het dodental in het land bleef op 75.425 staan.
Afbeelding
Volgens het ministerie zijn in totaal 68.974 mensen in quarantaine geplaatst en zijn er tot nu toe 2.658.374 hersteld van COVID-19 in het land. Zoals het er nu uitziet, zijn er nog 159.850 actieve gevallen van het coronavirus in Polen.

Sinds zondag zijn er in totaal 36.737.087 vaccindoses toegediend. 19.096.932 mensen zijn tot nu toe volledig gevaccineerd.

Het aantal bezette ventilatoren bedraagt ​​85 van de 591 beschikbare.
Afbeelding
Sinds zondagochtend zijn wereldwijd maar liefst 225.175.418 gevallen van coronavirus, 4.639.867 doden en 201.728.346 genezingen bevestigd.

De VS blijft het land met het grootste aantal bevestigde gevallen van coronavirus, namelijk 41.816.668. India heeft de tweede plaats met 33.236.921 gevallen en Brazilië derde met 20.989.164.https://polandin.com/55823371/covid19-4 ... ses-rising

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di sep 14, 2021 5:26 am


Ruim 48.000 ouders willen hun kinderen op school laten vaccineren: ministerie


Schoolfunctionarissen hebben meer dan 48.300 verklaringen verzameld van ouders die willen dat hun kinderen op school COVID-19-vaccinaties krijgen, meldde het ministerie van Onderwijs.

Schooldirecteuren verzamelen sinds 1 september aangiften van ouders.

Naast die van de ouders, kondigde het ministerie van Onderwijs aan ook verklaringen te hebben ontvangen van 1.490 schoolmedewerkers en van 3.380 familieleden van de leerlingen.

Het ministerie verklaarde dat op 10 september in totaal 10.626 scholen een samenwerking hadden gesloten met vaccinatiecentra. Zo zullen er in 1.398 scholen vaccinaties plaatsvinden.

Daarnaast zullen meer dan 9.000 scholen (9.067) vaccinaties voor studenten organiseren op openbare vaccinatiepunten.

Het ministerie van Onderwijs maakte bekend dat op landelijke schaal 34,40 procent van de leerlingen tussen de 12 en 18 jaar is ingeënt tegen het coronavirus.

"We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren. Het is van vitaal belang dat alle in aanmerking komende studenten, docenten en schoolpersoneel de vaccins krijgen. Als meer mensen worden gevaccineerd, zullen we veel sneller populatie-immuniteit bereiken en dus zal op school leren mogelijk zijn zonder de moeten beperkingen invoeren", voegde het ministerie eraan toe.


https://polandin.com/55843657/over-4800 ... l-ministry

Plaats reactie