Frombork - huis van Nicolaus Copernicus

Al uw vakantievragen mogen hier gesteld worden
Plaats reactie
Lech
Berichten: 3813
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Frombork - huis van Nicolaus Copernicus

Bericht door Lech » di jun 08, 2021 4:59 am

Frombork - huis van Nicolaus Copernicus
Afbeelding
Frombork is een klein stadje met een enorme geschiedenis. De meest populaire burger is de beroemde astronoom Nicolaus Copernicus.

Hoewel er een aantal steden in Polen zijn die verwant zijn aan Nicolaus Copernicus, heeft Frombork waarschijnlijk het meest gemeen met deze ingenieuze astronoom.
Afbeelding
De grootste en belangrijkste bezienswaardigheid is de kathedraal uit de 14e eeuw. Hier werkte Copernicus met zijn bekende heliocentrische theorie. Je kunt zelfs zijn graf vinden dat tien jaar geleden werd ontdekt! Het jaar 2005 was een belangrijke tijd omdat er een aantal archeologische opgravingen plaatsvonden. Ze gaven spectaculaire resultaten - er werd een skelet gevonden. Zijn vorm en algemene verschijning pasten bij alle tot nu toe verzamelde informatie over het waarschijnlijke uiterlijk van Copernicus.
Afbeelding
De kathedraal is omgeven door verdedigingsmuren en het bisschopskasteel uit de 13e eeuw. Het kamers. uiteraard, Nicolaus Copernicus' Museum.
Afbeelding
U kunt gerust zijn, het kleine gebied van Frombork biedt u nog steeds veel geweldige mogelijkheden om watersporten te beoefenen - zeilen en ijsvissen om er maar een paar te noemen. Deze stad ligt in de buurt van een van de grootste baaien van de Oostzee - Zalew Wiślany. In de buurt van Frombork vindt u zelfs een zeer populaire badplaats - Krynica Morska.

Hoe kom je bij de Frombork? Het is zo eenvoudig: neem het vliegtuig naar Gdansk of Warschau en huur een auto op de luchthaven. U kunt natuurlijk met uw eigen auto reizen en met de veerboot naar het continent reizen. Boek accommodatie direct in de omgeving van de stad. Vergeet je reisverzekering niet af te sluiten!

Regio: Warmińsko-Mazurskie.

http://goforpoland.pl/en/show/frombork- ... nicus.html

ron
Berichten: 687
Lid geworden op: di dec 20, 2011 7:29 pm

Re: Frombork - huis van Nicolaus Copernicus

Bericht door ron » wo jun 09, 2021 8:11 pm

Op het terrein van de katedraal kan je nog een museum vinden, een uitkijktoren en een planetarium.
De foto's van hgt bericht hierboven zijn genomen vanaf een uitkijktoren die je daar kan beklimmen. Onder in die uitkijktoren is het Planetarium gemaakt. Echt iets voor schoolreisjes :D
Voor al die bezienswaardigheden moet je wel apart kaartjes kopen :)

Niet ver van dit terrein vandaan is er nog een middeleeuws ziekenhuis wat je kan bezoeken, met tegen dat ziekenhuis aan een tuin met kruiden waar de geneesheren in de middeleeuwen hun brouwseltjes van maakten. Link: https://zabytek.pl/pl/obiekty/frombork- ... ca-sw-anny

Lech
Berichten: 3813
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Frombork - huis van Nicolaus Copernicus

Bericht door Lech » do jun 10, 2021 4:39 am

Jammer dat ik dat ziekenhuis niet kende toen ik een paar jaar geleden Frombok bezocht, lijkt mij heel interessant toe.

Mooie tip Ron. 6qq

Plaats reactie