Jam je sensoren op Plum Festival

Al uw vakantievragen mogen hier gesteld worden
Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Jam je sensoren op Plum Festival

Bericht door Lech » ma sep 06, 2021 5:30 am


Jam je sensoren op Plum Festival

Afbeelding
Of je nu een pruim in je mond hebt of gewoon een liefhebber bent, het "Pruimenfeest" in Strzelce Dolne, in het noorden van Polen, is de plek waar je moet zijn.

De beurs vindt al 21 jaar onophoudelijk plaats en brengt liefhebbers van conserven uit heel Polen samen.

“Een kick-off. Het is lokaal en het eten is zoet. Het ding is in ontwikkeling en komt in een stroomversnelling”, aldus een van de festivalgangers.
Afbeelding
“Ik ben echt onder de indruk. Het is hier geweldig leuk. We houden ervan om regionale evenementen te bezoeken en hier is het echt geweldig', deelde een andere liefhebber.
Afbeelding

Live muziek en kraampjes oogverblindend met elfen van kleuren - een hoofdbestanddeel van het feest.

Onnodig te zeggen dat de belangrijkste sterren van de gebeurtenissen pruimen waren die rechtstreeks van bomen werden verzameld, hetzij heel, hetzij verwerkt tot conserven en ander voedsel, hoewel pruimenjam even populair bleek te zijn, vooral degene die werd geproduceerd uit de oude streng van de zogenaamde "Hongaarse pruimen". Echt, de appel van ieders oog.

Jan Iwanowski, de organisator van het evenement en de voorzitter van de Strzelecka Dolina Association, kon zijn uitbundige tevredenheid over de opkomst niet verbergen.

"We hebben hier veel traditionele producten uit heel Polen - we halen ze tenslotte uit de hooglanden, de regio's Cashubia en Cuyavia, en we halen er zelfs enkele uit het gebied bij de Litouwse grens. Ons dorp leeft al 300 jaar van boomgaarden, groenteteelt en voedselverwerking en dit blijft ons doel. Pruimenjam is een product zonder toevoegingen. Dat zijn gewoon pruimen, pruimen en nog eens pruimen. We bakken ze totdat ze vlezig en dicht worden. Wat we nodig hebben is zes tot acht uur continu roeren. Dat is echt een zware klus, oké”, legt Iwanowski uit.

De editie van dit jaar van het "Plum Fest" werd uitgevoerd onder de slogan "Jar a little bit of Summer".
Afbeelding


https://polandin.com/55711030/jam-your- ... al-sweetly

Plaats reactie