TdP 2020

Plaats reactie
Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

TdP 2020

Bericht door Lech » ma jun 29, 2020 5:18 am

Ronde van Polen herdenkt verongelukte wielrenner Lambrecht
25 juni 2020 16:50
Laatste update: 25-06-2020 16:50
Afbeelding
De Ronde van Polen, die van 5 tot en met 9 augustus wordt verreden, eert de vorig jaar verongelukte Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht. Vorig jaar was al bekendgemaakt dat het rugnummer 143 voor altijd is gereserveerd voor de omgekomen renner van Lotto-Soudal. De organisatie meldt ook dat de ronde op 5 augustus start met een minuut stilte en dat het jongerenklassement naar Lambrecht wordt vernoemd.

De wedstrijd zal precies een jaar na het tragische ongeluk starten. “Bjorg zal voor altijd bij ons zijn. Wij zullen hem nooit vergeten. We willen hem op meerdere manieren gedenken”, zei koersdirecteur Czeslaw Lang.

Team Lotto Soudal, waar Lambrecht zijn debuut als profrenner maakte, heeft laten weten met een sterk team naar de Ronde van Polen te komen, met daarin de Belgen Tim Wellens en Thomas De Gendt en de Poolse wielrenner Tomasz Marczynski. “We willen onze eer bewijzen aan Bjorg en willen de organisatoren in Polen bedanken. Zij waren bij ons en hebben ons op zware momenten gesteund. Dat zullen we nooit vergeten”, zegt teambaas John Lelangue.

“Het nummer 143 zal speciaal op onze teamwagens staan”, meldt Lelangue. “Ik ben blij dat aan het eind van de ronde de beste jongere de speciale Bjorg-prijs zal krijgen. Dat is heel symbolisch.”

De 22-jarige renner van Lotto Soudal kwam vorig jaar in de derde rit van de Ronde van Polen ten val. Lambrecht overleed aan de gevolgen van de klap, die een grote scheur in zijn lever had veroorzaakt. Als gevolg van de inwendige bloeding kreeg hij een hartstilstand.


https://nieuws.nl/sport/20200625/ronde- ... lambrecht/

Plievo
Berichten: 2615
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Plievo » do jul 02, 2020 12:49 pm

Kansen voor elk type renner in Ronde van Polen
Afbeelding
WARSCHAU (ANP) - Met de Ronde van Polen begint op 5 augustus de eerste rittenkoers uit de UCI WorldTour sinds de coronacrisis de wielersport stillegde. Organisator en oud-renner Czeslaw Lang heeft een gevarieerd routeschema samengesteld voor de wedstrijd die vanwege de overvolle kalender is ingekort tot een vijfdaagse.

"We hebben een enorme inspanning geleverd om onder de huidige omstandigheden toch een koers samen te stellen die representatief is voor de WorldTour", legde Lang uit. De wedstrijd begint met een vlakke rit vanuit Chorzow, gemaakt voor de sprinters. Lang: "In de tweede rit is de finish licht heuvelop en verwacht ik ook de specialisten voor de klassiekers." Na twee bergritten eindigt de Ronde van Polen met een vlakke etappe naar Krakau.

"Om ieders veiligheid te garanderen zijn er wat beperkende maatregelen die deze editie zeker zullen beïnvloeden", denkt Lang. "Maar we willen graag de boodschap van herstel uitdragen nu we allemaal hopen dat de situatie rond corona zich stabiliseert. Ik weet zeker dat onze wedstrijd van grote waarde is voor de wielersport."
http://www.msn.com/nl-nl/sport/wielrenn ... ocid=ientp

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » wo jul 08, 2020 5:50 am

RONDE VAN POLEN 2020: HET COMPLETE PARCOURS
Pavel Sivakov - Ronde van Polen 2020: Het complete parcoursDe Ronde van Polen begint op woensdag 5 augustus om de zondag erop te finishen. De strijd om het algemeen klassement wordt vermoedelijk op dag vier, een race met veel steile beklimmingen, beslist. Vlakke tot heuvelachtige ritten completeren het parcours. Pavel Sivakov is titelhouder.
Afbeelding

Afbeelding

In de 1e etappe van de Ronde van Polen koersen de renners in een kleine 200 kilometer van Chorzów naar Katowice. Twee steden die praktisch tegen elkaar aan liggen. Maar zo kom je in ieder geval aan je kilometers. Het resultaat van die inspanningen? Vermoedelijk een sprint.

De 2e etappe gaat naar Zabrze. Op de licht oplopende aankomst ligt een sprint wederom voor de hand.

De langste race van de Ronde van Polen telt 203,1 kilometer. Na zeven beklimmingen onderweg eindigt de 3e etappe op een glooiend circuit rond Bielsko-Biala.

In de 4e etappe is het woord aan de klimmers en punchers. De race in de Hoge Tatra bestaat uit drie rondes met telkens de Ścianę Harnaś en de Ścianę Bukovina. Ścianę betekent Muur in het Pools voor Muur, dus dat wordt buffelen op extreem steile hellingen. De slotklim mag er ook wezen: 1,5 kilometer à 11%.

Op de slotdag van de Ronde van Polen is het woord waarschijnlijk weer aan de sprinters. Na een heuvelachtige openingsfase eindigt de 5e etappe op een vlak stadscircuit in Krakau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


https://www.touretappe.nl/ronde-van-pol ... -tdp-2020/

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » ma aug 03, 2020 5:01 am

Sprinter Jakobsen op jacht naar ritzeges in Polen
Afbeelding


Fabio Jakobsen gaat vanaf woensdag in de Ronde van Polen op jacht naar ritzeges. Samen met Remco Evenepoel heeft hij de beschermde status bij wielerploeg Deceuninck - Quick-Step, die met twee doelen naar Polen afreist. De jonge Belg Evenepoel, zaterdag nog winnaar van de Ronde van Burgos, is de man voor het klassement in de eerste rittenkoers uit de WorldTour na de vanwege het coronavirus ingelaste pauze.

"We staan met een sterke, gemotiveerde ploeg aan de start", zegt ploegleider Klaas Lodewyck. "Fabio is onze man voor de sprints. Hij kijkt er enorm naar uit en wij hebben er vertrouwen in dat hij mooie resultaten kan boeken. Met Remco gaan we opnieuw voor een goed klassement." Evenepoel krijgt hulp van met name wegkapitein Dries Devenyns, de Italiaan Mattia Cattaneo en de Brit James Knox. Jakobsen heeft in de Italiaan Davide Ballerini en de Fransman Florian Sénéchal twee helpers in de massasprints. De Nederlands kampioen won in het vroege voorjaar al drie keer.
De Ronde van Polen begint in Chorzov.https://www.dvhn.nl/sport/Sprinter-Jako ... 96695.html

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » wo aug 05, 2020 5:30 am

VOORBESCHOUWING: RONDE VAN POLEN 2020
Afbeelding
De Ronde van Polen is vanaf woensdag 5 augustus de volgende WorldTour-wedstrijd op de kalender. De Poolse rittenkoers – die dit jaar maar vijf etappes duurt – gaat op zoek naar een opvolger voor Pavel Sivakov, die vorig jaar een inktzwarte editie als winnaar afsloot. WielerFlits blikt vooruit op het parcours en de favorieten.

Historie
De historie van de Ronde van Polen gaat terug tot het interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In september 1928 vond de Bieg Dookoła Polski (letterlijk Wedstrijd rond Polen) voor de eerste keer plaats om te vieren dat het land sinds tien jaar weer een onafhankelijke staat was. Daarvoor was het 123 jaar lang opgedeeld geweest. Na acht etappes werd Feliks Więcek de eerste winnaar op de erelijst.

De wedstrijd vond in haar beginperiode maar sporadisch plaats, mede door de oorlogsjaren. Maar vanaf 1952 keerde zij jaarlijks terug op de kalender. Lange tijd was de ronde voorbehouden voor amateurs en stond zij in de schaduw van de Vredeskoers. Sinds eind jaren tachtig verkeerde de organisatie in financiële problemen en werd ternauwernood het hoofd boven water gehouden. In 1993 kwam echter de ommezwaai.

Afbeelding
De Poolse ex-wielrenner Czesław Lang nam de organisatie op zich en de Ronde van Polen werd een wedstrijd voor profs. Dariusz Baranowski won dat jaar voor de derde keer op rij. “Dat succes was voor mij extra bijzonder”, vertelde de Pool naderhand. “Ene Agnieszka reikte de leiderstrui uit aan de winnaars op het podium. Op dat moment klikte er iets tussen ons en vandaag de dag is ze mijn vrouw!”

Sindsdien kleurde het palmares van de Poolse ronde steeds internationaler. Een jaar later won de wereldkampioen van Ronse (1988), Maurizio Fondriest. In 1997 was Rolf Järmann aan het feest. De latere tweevoudige winnaar van de Amstel Gold Race zag de stagiair bij zijn Casino-ploeg, ene Alexander Vinokourov, naar de vierde plaats rijden. Ook een nog jonge Sergej Ivanov kwam nog voor de eeuwwisseling op de erelijst.

Afbeelding

n 2005 werd de koers opgenomen in de ProTour, voorloper van de WorldTour. Van toen af werden met Kim Kirchen, Stefan Schumacher, Johan Vansummeren, Jens Voigt en Alessandro Ballan meer klinkende namen bijgeschreven in het winnaarsregister. De laatste jaren kwamen daar onder meer Peter Sagan, die vervolgens drie keer wereldkampioen zou worden, en de wereldkampioen van Ponferrada (2014) Michał Kwiatkowski bij.

Baranowski deelt het record van meeste zeges met Andrzej Mierzejewski en Marian Więckowski. Hun vaderland Polen voert ook het lijstje van meeste overwinningen per land aan, namelijk 52. België is daarin tweede dankzij de successen van Roger Diercken in ’60, André Delcroix in ’74, Van Summeren in ’07, Tim Wellens in ’16 en Dylan Teuns in ’17. Pieter Weening is met zijn zege in 2013 de enige Nederlandse winnaar.

Laatste tien winnaars Ronde van Polen
2019: Pavel Sivakov
2018: Michał Kwiatkowski
2017: Dylan Teuns
2016: Tim Wellens
2015: Ion Izagirre
2014: Rafał Majka
2013: Pieter Weening
2012: Moreno Moser
2011: Peter Sagan
2010: Dan Martin
Afbeelding
Vorig jaar
In 2019 zijn de eerste dagen van de wedstrijd voor de sprinters. Pascal Ackermann pakt de winst in de openingsrit naar Kraków en is de eerste leider. Een dag later in Katowice pikt ook Luka Mezgec een graantje mee. In de derde etappe naar Zabrze denkt Fabio Jakobsen te hebben gewonnen, maar de Nederlandse kampioen wordt gedeclasseerd na een onreglementaire sprint en dus krijgt Ackermann de zege toegewezen. Zo komt zijn totaal aantal zeges in Polen op vier.
Afbeelding

Dan zijn er echter al grote zorgen rond de toestand van Bjorg Lambrecht. De beloftevolle Lotto Soudal-renner is onderweg van de weg geraakt en hard tegen een betonnen buis terecht gekomen. In kritieke toestand wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk sterft aan zijn verwondingen. Zijn overlijden dompelt de wielerwereld in diepe rouw en de vierde etappe wordt geneutraliseerd afgewerkt. Toch pakt het peloton de draad weer op in de vijfde rit.

In Bielsko-Biała is Luka Mezgec nadien de sterkste. De laatste twee dagen zijn voor de klimmers. In de voorlaatste rit raakt neoprof Jonas Vingegaard op de laatste klim samen met Pavel Sivakov en Jai Hindley voorop en klopt hij zijn medeaanvallers in Kościelisko in de sprint. De Deen gaat als leider van start in de slotrit, maar kraakt op weg naar Bukowina Tatrzańska. Dat doet Sivakov niet en dus is de Rus de nieuwe eindwinnaar. Het laatste dagsucces is voor Matej Mohorič.

Over Sivakov gesproken, de beloftevolle klimmer van Team Ineos is dit jaar niet van de partij in Polen. Sivakov geeft de voorkeur aan La Route d’Occitanie in het zuiden van Frankrijk.

Parcours
De 77e Ronde van Polen wordt verreden in slechts drie van de zestien woiwodschappen, ook wel provincies genoemd. Maar gezien het feit dat het landoppervlak van Silezië, Opole en Klein-Polen groter is dan dat van Nederland, had de organisatie genoeg keuze om vijf routes uit te tekenen. In Chorzów wordt afgetrapt. In Kraków, na hoofdstad Warschau de grootste stad van Polen, eindigt de ronde. Dan is totaal 891,3 kilometer afgelegd (gemiddeld 178 km per dag).

Net als in de Ronde van Frankrijk wordt de gele trui toebedeeld aan de leider in het klassement. De witte trui is voor de leider in het puntenklassement, de wit-blauwe bolletjestrui voor de beste klimmer en het blauw voor de meest strijdlustige renner. De renners tot 23 jaar dingen mee voor een speciaal klassement ter ere van Bjorg Lambrecht. En in elke rit zijn voor de eerste drie renners bonificatieseconden te verdienen aan de tussensprints (3-2-1) en de finish (10-6-4).

Zie voor het gehel parcours uitleg: https://www.wielerflits.nl/nieuws/voorb ... olen-2020/

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » do aug 06, 2020 4:54 am

"De toestand van Fabio Jakobsen is ernstig, maar stabiel"
Het peloton bidt voor de 23-jarige renner.
Afbeelding
Na de vreselijke valpartij in de Ronde van Polen is het nog altijd bang afwachten hoe Fabio Jakobsen evolueert. Zijn team Deceuninck-Quick Step laat weten dat de Nederlander stabiel is, maar zijn toestand blijft ernstig.

Na de weerzinwekkende crash werd Fabio Jakobsen een tijdlang behandeld op de plek van de valpartij, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. "Zijn situatie is ernstig, maar op dit moment is hij stabiel", liet Deceuninck-Quick Step na middernacht weten.


"Onderzoek heeft uitgewezen dat Fabio geen letsels heeft aan zijn hersenen of ruggenwervel, maar door de ernst van de vele verwondingen, ligt hij in een kunstmatig coma. Zijn situatie wordt nauwgezet opgevolgd in het ziekenhuis in Katowice."

Afbeelding

"We willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende steun", besluit Deceuninck-Quick Step.

https://sporza.be/nl/2020/08/05/-de-toe ... 652391835/

Plievo
Berichten: 2615
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Plievo » do aug 06, 2020 11:14 am

Spaanse renner Eduard Prades breekt nekwervel bij horrorcrash Fabio Jakobsen
2 uur geleden in WIELRENNEN
Afbeelding


KATOWICE - De Spaanse wielrenner Eduard Prades is evenmin ongeschonden uit de zware valpartij aan de finish van de eerste etappe van de Ronde van Polen gekomen. De renner heeft een nekwervel gebroken en zal donderdag niet starten in de tweede etappe, meldt zijn ploeg Movistar.

De Catalaan kwam hard in aanraking met de hekken die her en der over de weg verspreid lagen na de crash van Fabio Jakobsen, die door toedoen van Dylan Groenewegen vol in de hekken langs het parcours reed.

De Nederlandse sprinter van Deceuninck - Quick-Step ligt zwaargewond in het ziekenhuis. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft hij een vijf uur duerende operatie ondergaan. Het ziekenhuis gaat later op donderdag proberen Jakobsen uit zijn kunstmatige coma te laten ontwaken.

Prades belandde na zijn val ook in het ziekenhuis met letsel aan rug, schouder en ribben. Nader onderzoek wees uit dat er een breukje zit in een van zijn halswervel.

Prades wordt donderdag overgebracht van Katowice naar het hoofdkwartier van Movistar in Pamplona. Daar zal hij verder worden onderzocht en herstellen.
as van Jakobsen: Groenewegen moet gevangenis in

https://www.telegraaf.nl/sport/26144962 ... o-jakobsen

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » vr aug 07, 2020 5:13 am

Wereldkampioen Mads Pedersen sprint verrassend naar winst in Polen
Daags na de vreselijke val van Fabio Jakobsen werd er gewoon weer gesprint in de Ronde van Polen. Wereldkampioen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) liet alle andere snelle mannen verrassend achter zich.

Na de vreselijke valpartij gisteren in Katowice, kregen de renners opnieuw een sprintetappe voorgeschoteld. De rit van Opole naar Zabrze was 151 kilometer lang, en bevatte voor het eerst in deze ronde een klim van tweede categorie.Vanaf de start werd meteen duidelijk dat veel renners nog steeds met hun gedachten bij Fabio Jakobsen zaten. De wedstrijd verliep dan ook aan een gezapig tempo, en daar maakten Julius van den Berg en Maciej Paterski dankbaar gebruik van. Net zoals gisteren sprong het tweetal al snel weg uit het grote pak. De vroege vlucht was een feit.

Afbeelding

Van den Berg en Paterski reden in een mum van tijd een mooie bonus van 7 minuten bij elkaar, tot de sprintersploegen het welletjes vonden. Het tempo ging de hoogte in, en de voorsprong van de twee leiders daalde zienderogen. Met nog 15 kilometer te rijden kwam alles uiteindelijk samen.Bij het ingaan van de laatste 6 kilometer werd het peloton nog even opgeschrikt door een wanhoopspoging van thuisrijder Patryk Stosz. Alles bleef echter samen en de sprinttreintjes vochten zij aan zij voor de beste plek. Uiteindelijk was het Trek-Segafredo dat met wereldkampioen Mads Pedersen verrassend aan het langste eind trok. Topfavoriet Pascal Ackermann en Davide Ballerini vervolledigen de top 3.Met Jasper Philipsen, Piet Allegaert en Jürgen Roelandts eindigden er ook drie Belgen in de top 10. Philipsen staat momenteel zevende in het algemeen klassement, Pedersen pakt de leiderstrui over van Kamil Malecki.


Afbeelding
https://sporza.be/nl/matches/wielrennen ... 349744019/

Plievo
Berichten: 2615
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Plievo » zo aug 09, 2020 8:22 am

Ongrijpbare Evenepoel brengt eerbetoon aan Jakobsen na imponerende zege
SOLO VAN 50 KILOMETERDe Belgen domineren op dit moment het wielrennen. Terwijl Wout van Aert op de Via Roma geschiedenis schreef door Milaan-San Remo te winnen, won Remco Evenepoel op grootse wijze de koninginnenrit in de Ronde van Polen. Na een solo van 50 kilometer bleef hij een groep met niet de minste namen ruim voor. Op de streep toonde hij het rugnummer 75 van Fabio Jakobsen, die eerder in de Ronde van Polen hard crashte.
Afbeelding

De Ronde van Polen werd drie dagen geleden overschaduwd door het verschrikkelijke incident met Jakobsen en Dylan Groenewegen. Jakobsen vloog in de hekken en moest vervolgens in kunstmatige coma gehouden worden. De situatie is inmiddels stabiel en Jakobsen is ook ontwaakt uit zijn coma, maar toen Evenepoel zaterdag als winnaar over de streep kwam, bracht hij natúúrlijk een eerbetoon aan zijn ploegmaat.

,,Ik wilde vandaag alles geven voor Fabio. Na de eerste etappe hebben we allemaal behoorlijk moeilijke momenten gekend, maar we bleven bij elkaar en ik denk dat de hele wereld vandaag heeft gezien hoe sterk dit team is", zei Evenepoel. ,,Het goede nieuws dat we vrijdag ontvingen over Fabio werkte als een grote mentale boost en daarom wilde ik vandaag iets doen. Daarom vroeg ik ‘s ochtends voor de start naar zijn startnummer. Op het moment dat ik het in handen had, voelde ik meteen iets speciaals. Het was niet gemakkelijk en ik leed, maar het is niet te vergelijken met wat Fabio op dit moment doormaakt. Hij gaf me de energie om door te gaan en nooit meer achterom te kijken.”


Vrijdag sloeg Richard Carapaz nog toe door met een late uitval het peloton te verrassen. De Ineos-renner sprong op 400 meter van de finish weg en bleef de meute uiteindelijk nipt voor. Zaterdagochtend verscheen hij in de gele leiderstrui aan de start voor de 152,9 kilometer lange bergetappe, maar wist hij dat er op hem gejaagd zou worden.

Nadat een groep met vroege vluchters was ingerekend probeerde Evenepoel het. Het supertalent kon zich op 50 kilometer van het einde niet meer beheersen en ging er alleen vandoor op een van de drie plaatselijke klimrondes. In de afdaling richting de laatste klimhindernissen schuwde hij de risico's niet en bouwde hij daardoor zijn voorsprong uit tot meer dan een minuut.

Kelderman zesde
In de achtergrond probeerden onder anderen Rafal Majka, Jakob Fuglsang, Simon Yates nog het gat kleiner te maken, maar de samenwerking was niet ideaal. Evenepoel bouwde zijn voorsprong alsmaar verder uit en mocht voor de tweede keer sinds de corona-onderbreking zijn armen in de lucht steken. Op 1.48 minuut kwam Fuglsang als tweede over de streep gereden, Yates werd voor Majka derde op 2.22 minuten. Wilco Kelderman eindigde verdienstelijk als zesde.
Afbeelding
De Ronde van Polen duurt tot en met zondag, dan wacht een vlakke sprintetappe. Evenepoel verdedigt een voorsprong van bijna twee minuten op Fuglsang.https://www.ad.nl/wielrennen/ongrijpbar ... a96c15715/

Lech
Berichten: 3812
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » ma aug 10, 2020 5:46 am

Afbeelding
Evenepoel eindwinnaar in Polen, ploeggenoot Ballerini sprint naar zege in slotrit
Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Polen binnen gehaald. Het 20-jarige supertalent van Deceuninck-Quick Step greep zaterdag in een bergrit de macht en zag zijn leiderstrui in de slotrit naar Krakau niet meer in gevaar komen. De vijfde en laatste etappe werd na een massasprint gewonnen door Davide Ballerini, ploeggenoot van Evenepoel.

Een kopgroep van vijf renners kleurde de rit van 188 kilometer. Op zo'n zeven kilometer van de finish werden de vluchters bijgehaald door het peloton, waardoor de verwachte massasprint er kwam in de slotrit.

In die sprint leek Pascal Ackermann op weg naar de zege, maar de Duitser van Bora-hansgrohe viel stil in de slotmeters. Daar profiteerde Ballerini van, die op het juiste moment zijn versnelling inzette en zo de slotrit op zijn naam schreef. Ackermann moest genoegen nemen met de tweede plaats en Alberto Dainese (Sunweb) werd derde. De eindzege is dus voor Ballerini's ploeggenoot Evenepoel. Wilco Kelderman (Sunweb) eindigde als zevende in de eindstand.

De Ronde van Polen werd ontsierd door de ernstige crash van Fabio Jakobsen van Deceuninck - Quick-Step in de openingsetappe van woensdag. De Nederlander ontwaakte vrijdag uit een coma.

,,Ik ben blij met deze eindzege, maar het belangrijkste deze week is toch die ‘overwinning’ van Fabio”, zei Evenepoel. ,,Hopelijk kan hij opnieuw weer doen wat hij het liefste doet, koersen. Zijn valpartij was echt een klap voor de ploeg, het was emotioneel, maar het gaf ons ook een mentale boost om hier goed te presteren, voor hem.”

De 20-jarige Evenepoel is dit seizoen uitstekend op dreef. Hij won dit jaar alle vier de rittenkoersen waar hij aan de start stond: de Ronde van San Juan, Ronde van Algarve, Ronde van Burgos en nu dus de Ronde van Polen. Op de erelijst van de World Tour-wedstrijd is Evenepoel de opvolger van Pavel Sivakov.https://www.ad.nl/wielrennen/evenepoel- ... ~adae4030/

Plaats reactie