Zes renners per ploeg in Eneco Tour en Polen

bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Zes renners per ploeg in Eneco Tour en Polen

Bericht door bertvaneck » za feb 23, 2013 6:19 am

renners per ploeg in Eneco Tour en Polen(Novum) - De Eneco Tour en de Ronde van Polen zijn door de UCI gevraagd mee te werken aan een experiment met zes renners per team. Dat heeft de wielerunie bevestigd aan website Cyclingnews. Ook wordt er bij die races dan een nieuw puntensysteem ingevoerd waarbij renners ook bij tussensprints punten voor de World Tour kunnen verdienen. De beide rondes moeten nog akkoord gaan met het experiment.

De Ronde van Polen bevestigt bij monde van een woordvoerder over het experiment na te denken. "Het is een manier om de dynamiek van de race te veranderen want deze beslissing kan alle renners helpen die niet in een sterk team zitten." Ook wijst de woordvoerder op de veiligheid: een peloton van 138 renners is minder riskant dan een peloton van 184 man.

De Ronde van Polen bestaat dit jaar, met zes of negen renners per team, hoe dan ook uit 23 ploegen. Dat is omdat de koers dit jaar in Italië start. Als de test een succes blijkt, zou de koers uitgebreid kunnen worden naar 25 ploegen.

Volgens de Spaanse website Velofutur gaat ook het puntensysteem voor het verkrijgen van een Worldtourlicentie op de schop. Vanaf volgend jaar zouden alleen de punten van de beste tien renners nog maar tellen. Nu zijn dat nog de beste twaalf, terwijl bij invoering van het systeem nog de beste vijftien renners meetelden.

Renners die van team veranderen nemen bovendien niet meer al hun punten mee. Een vijfde van de behaalde punten blijft bij de ploeg waar ze de punten behaalden, de overige tachtig procent verhuist met de renner mee. Daarmee wordt het kopen van goede renners om zo een licentie te bemachtigen of veilig te stellen enigszins ontmoedigd.

Plaats reactie