Majka doet het weer in de Tour

Lech
Berichten: 3546
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Majka doet het weer in de Tour

Bericht door Lech » wo jul 15, 2015 5:09 pm

Afbeelding


Majka doet het weer in de Tour

Van onze Telesportredactie
Vorig jaar redde hij de Tour de France voor Tinkoff-Saxo na het uitvallen van Alberto Contador en dit jaar laat hij zien dat dat geen toeval was. In 2014 pakte Rafal Majka twee etappes én de bergtrui, woensdag pakte hij alvast zijn eerste rit van 2015.
Rafal Majka draagt zijn zege op aan Ivan Basso.
Rafal Majka draagt zijn zege op aan Ivan Basso.

De elfde etappe kende een bijzonder onrustige start. Lieuwe Westra was één van de talloze renners die probeerde weg te komen. Ook Laurens ten Dam deed een poging. Het peloton liet ze echter niet weggaan, waardoor het tempo bijzonder hoog lag.
In de eerste twee uur brak het peloton meerdere keren en sprongen meerdere groepjes weg. Telkens kwam alles weer samen. Peter Sagan slaagde er ondertussen wel in de groene trui te heroveren op André Greipel.

Tourmalet
Uiteindelijk was er een zevental dat wel de zegen van het peloton kreeg, onder hen Majka. Dan Martin besloot vervolgens in zijn eentje het gat dicht te rijden, waardoor er acht man op kop kwam.
Die kopgroep viel op de klim van de Tourmalet uit elkaar, terwijl de Astana-ploeg van Vincenzo Nibali en de Sky-mannen van Chris Froome het tempo opvoerden in de achtervolging.
Majka bleek de sterkste vooraan, Martin eiste de tweede plek op in de etappe.

6qq

Plaats reactie