Nieuws uit Aalburg: Aalburgse voedselactie voor Pools kinder

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Nieuws uit Aalburg: Aalburgse voedselactie voor Pools kinder

Bericht door Plievo » wo jan 25, 2012 6:23 am

Nieuws uit Aalburg: Aalburgse voedselactie voor Pools kindertehuis geslaagd

Afbeelding
dinsdag 24 jan 2012 (laatst gewijzigd op: 24 januari 2012, 16:34) WIJK EN AALBURG -

Hoewel het Poolse kinderhuis in Wolsztyn grote problemen kent, staat dat de komst van een aantal Poolse kinderen naar Aalburg voor een vakantie van (waarschijnlijk) 30 juni tot en met 13 juli niet in de weg. Aldus Stichting Witamy die deze uitwisselingen al meerdere jaren organiseert. De kinderen verblijven in die periode dan bij verschillende gastgezinnen in de regio.

Uit de nieuwsbrief die de redactie mocht ontvangen klinkt evenwel een Poolse noodkreet. Het gaat niet goed met het tehuis waar de kids wonen. Het geld raakt op, rekeningen blijven onbetaald, electriciteit en verwarming is er nauwelijks en er is vooral voedselgebrek. De steeds strengere regels doen het kinderhuis nagenoeg de das om. Die noodkreet leverde eind vorig jaar een spontane actie op van Stichting Witamy: er werden aardappels geraapt die achterbleven op het veld, firma Hak doneerde heel veel potten met groenten, gastouders doneerden geld en meer...

Geslaagd
Op 11 november jl. vertrok Melany van der Hoeven met haar Witamy-collega's naar Polen om de vergaarde voorraad af te leveren, maar ook om ter plaatse zelf inkopen te doen vanuit de gedoneerde middelen. Die operatie was zeer succesvol. Kilo's boter, 360 liter melk, 120 kilo suiker, bloem, rijst, macaroni, broodpasta en nog veel meer waren het resultaat. De kids in Wolsztyn waren zeer blij (en weer even) geholpen.

Maar er is meer nodig... Wie de Aalburgse stichting wil steunen kan doneren op 30.15.61.796 t.n.v. Stichting Witamy.


http://www.aalburg.net/nieuws/2012-01-2 ... laagd.html

Plaats reactie