Deelnemer Millenniummarkt bezoekt Polen

Lech
Berichten: 3547
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Deelnemer Millenniummarkt bezoekt Polen

Bericht door Lech » di apr 10, 2012 9:39 am

Deelnemer Millenniummarkt bezoekt Polen

10-04-2012

De gemeente Midden-Drenthe heeft de afgelopen maanden een inventarisatie gemaakt van de Milleniuminitiatieven binnen haar gemeente.
En dit blijken er veel te zijn! Tijdens de Milleniummarkt krijgen de initiatiefnemers de kans te laten zien wat zij doen. In de aanloop naar de Millenniummarkt worden een aantal initiatiefnemers alvast aan u voorgesteld.

Het verhaal van werkgroep Polen:

De werkgroep Polen, bestaande uit Hans Smits, Kees Wielink, Frits Colenbrander, Jan Meijering, Cindy den Engelsman en Robert den Engelsman, houdt zich ruim twintig jaar bezig met de zorg voor verstandelijk gehandicapten in Polen. De laatste jaren is dat gebeurd in Owińska. De werkgroep ondersteunt daar het centrum Pawalek voor verstandelijk gehandicapten. Vijfendertig deelnemers maken gebruik van deze voorziening. Dit centrum heeft zich in 2004 aangesloten bij een landelijk koepel en wordt op bescheiden schaal gefinancierd door de overheid. Kennisuitwisseling heeft steeds een centrale plaats ingenomen; dat kan zijn op gebied van het ontwikkelen van activiteiten tot scholing van medewerkers op specifieke aspecten van de zorg.

Op dit moment ondersteunt de werkgroep het dagcentrum in het vinden van oplossingen voor het problematische gebouw. Het gebouw is te klein, het dak en de dakconstructie vragen dringend om renovatie. Ook in Polen is dit een prijzige aangelegenheid. De afgelopen week heeft de werkgroep samen met het management van het dagcentrum en de afvaardiging van de gemeente Czerwonak gekeken naar oplossingen. Renoveren, ander gebouw betrekken, uitbreiden, doelgroep verbreden. Al deze vragen zijn aan de orde gekomen. Zo is er een mogelijk alternatief gebouw bezocht en is een bezoek gebracht aan een sociale werkplaats. Dat laatste is ook een optie voor Owińska.
De werkgroep fungeert als externe deskundige en als aanjager van nieuwe initiatieven. Of zoals manager Malgorzata Wolosz ons vertelde: jullie geven ons op z’n pools een Kopać (d.w.z. een duw in de rug) en dat helpt om onszelf verder te ontwikkelen. Een teken dat de werkgroep nog steeds van grote waarde is voor het dagcentrum. De werkgroep zelf zorgt steeds voor passende deskundigheid binnen haar gelederen.

Voor meer informatie gaat u naar www.werkgroeppolen.nl

KOM...naar de Millenniummarkt op zaterdag 14 april van 11.00 - 16.00 uur

Plaats reactie