Poolse jongeren bezoeken Johannes Bosco

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Poolse jongeren bezoeken Johannes Bosco

Bericht door Plievo » za jun 16, 2012 9:00 pm

Poolse jongeren bezoeken Johannes Bosco

Winnaars Red Label treden op in Kalisz
Afbeelding
De meiden van Red Label bij de aankondiging van hun concert in Polen. (aangeleverde foto)

HEERHUGOWAARD - Op het Trinitas College, locatie Johannes Bosco, vond onlangs een bijzondere uitwisseling plaats. In totaal veertig leerlingen uit de Poolse zusterstad Kalisz en Heerhugowaard werkten een week lang gezamenlijk aan verschillende projecten.
De Poolse leerlingen kwamen samen met drie begeleiders naar Heerhugowaard, in het kader van de samenwerking tussen beide steden. Het doel voor de leerlingen was om kennis te maken met leerlingen uit een ander land en om met hen samen te werken. In hun onderlinge communicatie was Engels de voertaal.

Kijkdoos

Elke morgen werden er projecten gedaan in groepjes van vier leerlingen; twee uit Polen en twee uit Nederland. Op de dinsdag werd een internationale kijkdoos gemaakt, op woensdag en donderdag werden de groepjes uitgedaagd om met een bouwpakket een auto te maken die op zonne-energie kan rijden. 's Middags werd de omgeving verkend. Zo stonden een rondleiding door Amsterdam, het bezoeken van een tulpenkwekerij, het Poldermuseum, het strand en een bezoek aan het gemeentehuis op het programma. Eén van de hoogtepunten was een diner, gekoppeld aan een debat over Europese zaken, met de Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard.
De popgroep Red Label, winnaar van de Kaliszprijs tijdens de Grote Prijs 2012, verzorgde het weekend daarop een concert in Kalisz.

http://www.heerhugowaardsnieuwsblad.nl/ ... -in-kalisz

Plaats reactie