De Beerzen koesteren hun 'zilveren' band met Damaslawek

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

De Beerzen koesteren hun 'zilveren' band met Damaslawek

Bericht door Plievo » za sep 08, 2012 8:47 am

De Beerzen koesteren hun 'zilveren' band met Damaslawek
Afbeelding

De harde kern van het Comité Polen De Beerzen (vlnr): Frans Putmans, Jan van den Heuvel, Rikie van Vught, Jan van Riel, Jeanne van Gestel, Monique van Erve. foto John Schouten/pve
MIDDELBEERS – Het 25-jarig bestaan van de Beerse banden met de Poolse gemeente Damaslawek, uit te spreken als 'Damaswavek', wordt van 13 tot 16 september uitgebreid en gezamenlijk gevierd in die Poolse plaats. "Als ik de kilometers van al onze ritjes naar Damaslawek achter elkaar zou moeten leggen …" Jan van Riel glimlacht.
Hij is een van de grondleggers van het Comité Polen Oost-, West- en Middelbeers dat in 1987 vriendschapsbanden aanknoopte met de Poolse gemeente.

Sindsdien zijn de mensen van het comité vele tientallen keren naar Damaslawek gereden. Met kerstpakketten, ziekenhuisbedden, kleding, en wat men daar verder ook maar kon gebruiken.

In de vroege ochtend van 13 september vertrekken 42 Beerzenaren én tien afgevaardigden van de gemeente Oirschot per bus naar Polen. Terwijl er in Oirschot wordt getwijfeld over het nut van de jumelage – mede onder druk van de bezuinigingen – kwam in de Beerzen Jan van den Heuvel onlangs het comité versterken.

Plaats reactie