Bedumers genomineerd in Polen

Plaats reactie
Lech
Berichten: 3547
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Bedumers genomineerd in Polen

Bericht door Lech » ma okt 22, 2012 5:32 am

Bedumers genomineerd in Polen

Afbeelding

De Bedumers Aalderik en Dineke Venhuizen gaan al vele jaren naar Polen en nemen dan vaak kleding en speelgoed mee. Nu is er dit jaar een verkiezing van de Pool van het jaar in Polen en een verkiezing onder Nederlandse mensen, die zich inzetten voor Polen. Door hun jarenlange contacten met “hun “ Poolse school, waar zij regelmatig naar toe gaan en waar ze warme contacten mee onderhouden, zijn ze door hun school voorgedragen en aangemeld voor de prijs van Erepolonus. De organisatoren zijn de Pools- Nederlandse Kulturele vereniging en de Vereniging van Pools - Nederlandse Ondernemingen.

De Redactie van Bedumer.nl roept ieder op om zijn/haar stem uit te brengen.

Lees hierbij het verhaal op de Poolse site ( in het Nederlands) waarin er verteld wordt over Aalderik en Dineke Venhuizen. Daar kun je ook je stem uitbrengen:

http://www.polonus.nl/nl/dineke-en-aald ... uizen.html


Dineke en Aaldrik Venhuizen
Aaldrik (geb. 1947) en Dineke (geb. 1949) Venhuizen wonen al jaren in de gemeente Bedum in het Noorden van Nederland. Aaldrik werkte als schilder en Dineke als administratief medewerker en later na een cursus Kraamzorg als kraamverzorgende. In een eenvoudig, maar warm gezin hebben ze drie kinderen grootgebracht en inmiddels zijn ze de trotse opa en oma van 5 kleinkinderen!

Buiten het beroepsmatige werk werkten Aaldrik en Dineke Venhuizen altijd als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Aaldrik 25 jaar lang bij de Vrijwillige Brandweer en bij de plaatselijke voetbalclub. Dineke is jarenlang bestuurslid bij de plaatselijke gymnastiekclub geweest en bij Veilig Verkeer Nederland, waar ze betrokken was bij de verkeersexamens van de basisschoolkinderen uit de gemeente.

Het leven van deze twee mensen is altijd gewijd aan de hulp aan anderen, in het bijzonder aan kinderen. In de jaren '90 tijdens een ontmoeting tussen de voetbalclubs van de gemeenten Bedum en Zbąszynek hebben Dineke en Aaldrik contacten aangeknoopt met de Polen. Deze contacten staan aan de basis van de vriendschapsbanden en samenwerking bij het organiseren van hulp. Tijdens bezoeken aan Polen hebben Dineke en Aaldrik kennis gemaakt met verschillende organisaties, waar –zoals bleek- hulpbehoevende kinderen aanwezig waren.

Dineke en Aaldrik kunnen voor iedereen een voorbeeld zijn. Met een enorm engagement zetten ze zich in voor hulpbehoevende kinderen in Polen. Ze hebben hun hart geopend voor de zieke kinderen, kinderen in Kindertehuizen, zowel als de kinderen in kleine dorpsscholen en kleuterscholen. In hun garage verzamelen ze al jaren allerlei spullen. Met hun eigen auto vervoeren ze kleding, computers, speelgoed en keukenapparatuur, alles bekeken en gesorteerd en vaak feestelijk verpakt. De grootste verzamelingen schonken ze aan kindertehuizen en zieke kinderen in de buurt van Zbąszynek. Het is ongelooflijk ontroerend dat vele kinderen uit de buurt van Zbąszynek en Swiebodzin warme gevoelens voor dit Nederlandse paar koesteren uit dankbaarheid voor ontvangen kerstpresentjes, nieuw beddengoed of schoenen.

Om voldoende middelen te verkrijgen om de noodzakelijke spullen te kopen voor het kindertehuis organiseren Dineke en Aaldrik verschillende acties. Ze nemen steeds iedere uitdaging aan die hen kan helpen om spullen of geld binnen te halen. Eén van deze acties is het verkopen van Hollandse kaas of stoffen die door sponsoren ter beschikking zijn gesteld. Ook in Nederland worden er acties en inzamelingen georganiseerd. Dineke en Aaldrik zijn al bekenden op de jaarlijkse markt in Bedum met hun Lotto en Presentjesmolen. De opbrengst van de acties is niet alleen voor kleine inkopen bestemd. Voor het kindertehuis in Świebodzin werd een nieuwe bus gekocht en is de keuken voorzien van de nodige apparaten. Basisscholen en een kleuterschool in de buurt ontvangen ook regelmatig hulp.

In 2009 nam Aaldrik het initiatief tot een wielerrit van Bedum in Nederland naar Zbąszynka in Polen. Zeven vrijwilligers hebben meer dan 900 km gefietst. Hiermee haalden de wielrenners financiële middelen binnen voor een aanbouw/overkapping aan huis voor een zwaar zieke jongen. Deze jongen heeft ook een speciaal bed mogen ontvangen, die door een bewoners van Bedum is geschonken.

Het werk breidt zich steeds uit; veel behoeftigen melden zich met een hulpvraag. Daarom hebben Dineke en Aaldrik besloten de Stichting Kinderen in Polen op te richten.

We zijn ervan overtuigd dat Dineke en Aaldrik Venhuizen de titel Ere Polonus verdienen. Hun enorme wil om anderen te helpen maakt vele mensen gelukkig, veel kinderen. Ze zijn als personen helemaal niet aan Polen gebonden, maar offeren hun tijd, kracht en werk op om kinderen in Polen te helpen. Laten we aan hen een voorbeeld nemen!

STEM: http://www.polonus.nl/nl/stemmen-2012.html

Gebruikersavatar
Wilhelmus Johannes
Berichten: 2837
Lid geworden op: di aug 30, 2011 7:21 pm

Re: Bedumers genomineerd in Polen

Bericht door Wilhelmus Johannes » ma okt 22, 2012 9:09 am

Gestemd voor Dineke en Aalderik

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Bedumers genomineerd in Polen

Bericht door Plievo » ma okt 22, 2012 3:52 pm

Wilhelmus Johannes schreef:Gestemd voor Dineke en Aalderik

ik ook 6qq

Plaats reactie