Kamst Mode draagt Polen een warm hart toe!

Plaats reactie
Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Kamst Mode draagt Polen een warm hart toe!

Bericht door Plievo » za nov 05, 2011 12:10 pm

Kamst Mode draagt Polen een warm hart toe!

Afbeelding

Kamst Mode naar Polen

Na het overweldigende succes van vorig jaar draagt Kamst Mode ook dit jaar Polen een warm hart toe. Vader Wolter Kamst en zoon Bas brachten vorig jaar circa 1.000 winterjassen naar een opvanghuis Bialystok in Polen, nabij de Wit Russische grens. De ouders van de kinderen die in dit huis worden opgevangen kunnen om uiteenlopende redenen niet of nauwelijks voor hun kroost zorgen. Het opvanghuis werkt samen met diverse kerken, weeshuizen en andere instellingen. De kinder-, dames- en herenwinterjassen worden dan ook netjes verdeeld onder de bevolking.

Van 3 tot en met 12 november kan iedereen die Polen een warm hart toe draagt de schone kinder-, dames- en herenjassen inleveren bij Kamst Mode in Hardenberg, Coevorden, Emmen, Nieuw-Amsterdam en Winschoten. Om de actie extra kracht bij te zetten geeft Kamst Mode in diezelfde periode 25% korting op een nieuwe jas en op de bijpassende shawls.

Vorig jaar stond een grote groep kinderen, tieners en volwassenen de overvolle Kamst Mode bus op te wachten. In mum van tijd was de bus leeg. In een speciale ruimte stonden de dozen tot aan het plafond opgestapeld. De heren Kamst hopen ook dit jaar de inwoners van Bialystok en omgeving te kunnen verblijden.
http://www.kamstmode.nl/polen/

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Kamst Mode draagt Polen een warm hart toe!

Bericht door Plievo » di okt 29, 2013 2:05 pm

Afbeelding

‘Kamst bestelbus’ rijdt weer naar Bialystok in Polen

Bas Kamst Fashion DayKamst Modeschoolmaterialenspeelgoedwarme winterjassenWolter KamstEMMEN – Bas Kamst en zijn vader Wolter stappen zondagmiddag 10 november in de ‘Kamst bestelbus’ om warme winterjassen, speelgoed en schoolartikelen af te geven in Bialystok in Polen, een stad dicht tegen de Russische grens. Een plaats waar het in de winter ‘s nachts tot wel 20 graden kan vriezen.


De actie wordt voor het vierde jaar gehouden. “Met ingang van donderdag 31 oktober gaan de medewerkers van Kamst Mode in Emmen, Nieuw-Amsterdam, Coevorden en Hardenberg warme winterjassen voor volwassenen en kinderen inzamelen”, vertelt Bas desgevraagd. “Om het inleveren van de jassen te stimuleren, wordt 25 procent korting gegeven als in de winkel een nieuwe winterjas wordt gekocht.”
Vader en zoon krijgen maar liefst 1300 kilometer voor de kiezen. En weer terug. “Maar we doen het graag. We weten hoe de actie wordt gewaardeerd. De kleding, het speelgoed en de schoolattributen worden ook deze keer persoonlijk afgegeven bij een depot van de hulporganisatie Droga. We weten inmiddels uit eigen ervaring dat de goederen op de juiste plaats terecht komen. Langzaam maar zeker gaat het economisch beter in Polen, maar veel inwoners leven nog onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden. We hebben echt schrijnende situaties meegemaakt.”

Volgens de inwoner van Nieuw-Amsterdam leeft de actie enorm onder de klanten van Kamst Mode. “Enkele weken geleden zijn de eerste jassen al ingeleverd”, benadrukt Bas. “Klanten gaan er al van uit dat we weer een inzameling houden. En ook zijn al pakketten met schoolspullen als schriften en potloden afgegeven. We hopen dat we na de voetbalwedstrijd Twedo tegen FC Ter Apel ’96 – Bas is voetballer van Twedo – net als in de afgelopen drie jaar met een afgeladen bestelbus kunnen vertrekken.”

U wilt meer informatie over de inzamelingsactie van Kamst Mode voor Bialystok? Kijk dan even op de website www.kamstmode.nl

Plaats reactie