Vereniging Dorpsbelangen Buinen genomineerd 'Ere Polonus`

Lech
Berichten: 3547
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Vereniging Dorpsbelangen Buinen genomineerd 'Ere Polonus`

Bericht door Lech » ma nov 14, 2016 6:06 am

Vereniging Dorpsbelangen Buinen genomineerd voor 'Ere Polonus'
Afbeelding

Vereniging Dorpsbelangen Buinen is genomineerd voor de titel 'Ere Polones'. De verkiezing, een initiatief van Stichting Polonus, heeft als doel de positieve invloed van de Poolse gemeenschap in Nederland te belichten en te promoten.

Er wonen in Nederland inmiddels ruim 150 duizend Polen. Hier benutten zij hun kennis en talenten, werken ze hard en behalen ze successen in de Nederlandse economie en samenleving; hier kunnen beide landen trots op zijn.

De kandidaten voor de Pool van het Jaar 2016 verkiezing in Nederland zijn bekend. Nu is de jury aan zet om uit alle kandidaten de winnaars te verkiezen in 6 categorieën, een eervolle maar geenszins makkelijke taak. De onafhankelijke jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van diverse organisaties en werkt onder het voorzitterschap van mevrouw Barbara Borys- Damiecka, Senator van de Republiek Polen.

Naast verkiezing per categorie door de Jury is er ook een Publieksprijs. Deze verkiezing wordt via Internet gehouden tot 15 november.

De door de Jury gekozen winnaars en de winnaar van het Publiek worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke Gala Polonus 2016 op 19 november 2016 in Studio’s Aalsmeer. Dit wordt een stijlvolle en plezierige avond met accent op Pools succes in Nederland voor Poolse en Nederlandse gasten. In het programma een concert van ANNA MARIA JOPEK kwartet. Daarna is er een Afterparty: een relaxte setting en prima gelegenheid voor ontspanning en netwerken. Het arrangement is op basis van drankjes en Poolse en Nederlandse hapjes. U bent van harte welkom!

Jaarlijks Herdenkingsmoment in- en rondom Buinen
Bewogen, ingetogen en met een sterk inlevingsvermogen organiseren de enthousiaste verenigingsleden in samenwerking met het Bevrijdingscomité Borger jaarlijks op 12 april een Herdenkingsmoment met aandacht voor de 1ste Poolse Pantserdivisie onder leiding van Generaal Stanislaw Maczek in en rondom het dorp Buinen.

Basisschoolleerlingen verwoorden op verbazingwekkende wijze hun gedichten en herinneren aan de tijd van onderdrukking, Vrijheidsverlies, Buiner Bevrijdingsmomenten alsmede de oorlogsgevolgen.

Gemeente Borger-Odoorn ondersteunt het jaarlijkse interactieve project, Genodigde Poolse oud-strijders, thans nabestaanden, bieden inzicht in het toenmalige soldatenleven en herdenken hun gesneuvelde kameraden.

Bewustwording! Hèt gewaarborgde element om de Vereniging Dorpsbelangen Buinen alsmede het Bevrijdingscomité te nomineren in de categorie Ere-Polonus.

Over Stichting Polonus
Om de positieve inbreng en successen van Polen in Nederland te promoten werd in 2011 de Stichting Polonus opgericht. Sinds de oprichting heeft Stichting Polonus met ondersteuning van vele sponsoren, organisaties en vrijwilligers vier succesvolle verkiezingen van Pool van het jaar (‘Polonus’) in Nederland georganiseerd. De Polonus-verkiezingen worden door velen gevolgd via Internet en sociale media en zijn inmiddels breed bekend. Stichting Polonus wordt hierbij gesteund door de Poolse Ambassade in Nederland. Naast vele samenwerkende organisaties en media in Nederland zorgt ook de Poolse televisie TV Polonia voor berichtgeving over Polonus-verkiezingen. In 2016 wordt het lustrum van de Polonus verkiezing gehouden.

Plaats reactie