"Dit wordt een beter Pools appelseizoen dan vorig jaar"

Lech
Berichten: 3549
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

"Dit wordt een beter Pools appelseizoen dan vorig jaar"

Bericht door Lech » di sep 08, 2020 4:49 am

"Dit wordt een beter Pools appelseizoen dan vorig jaar"
De Poolse appeloogst staat op het punt te beginnen en de volumes zullen naar verwachting hoger zijn dan vorig jaar, maar nog steeds onder het gemiddelde. Door de slechte weersomstandigheden in het voorjaar en de veroorzaakte schade zal waarschijnlijk een groter percentage van de appelen worden gebruikt voor de verwerkingsindustrie.

Afbeelding

De laatste voorbereidingen worden getroffen, aangezien de Poolse appeloogst over twee weken begint. Volgens Jan Nowakowski, manager van Genesis Fresh, zal de oogst groter zijn dan het vorige seizoen: "We beginnen met oogsten in week 37/38 met Gala en daarna volgen Champion, Golden, Jonagold, Red Prince, Red Delicious en Idared. De appeloogst zal eind oktober zijn afgerond. Dit seizoen verwachten we een beter volume in vergelijking met de lage opbrengst van vorig jaar. We verwachten wel minder volume dan we aanvankelijk voor ogen hadden, omdat de boomgaarden getroffen zijn door vroege en late voorjaarsvorst. Sommige boomgaarden zijn ook beschadigd door hagelbuien."

Afbeelding

Ondanks dat de volumes hoger zijn dan vorig seizoen, zijn de totale aantallen nog steeds lager dan het Poolse gemiddelde. Nowakowski: "Het totale volume zal 10 tot 15% minder zijn in vergelijking met het normale gemiddelde volume. Door de vorst en de hagel zullen er ook meer appelen aan de verwerkende industrie worden geleverd. Dit betekent dat we minder appelen voor de export zullen hebben, maar nog steeds meer volume in vergelijking met vorig jaar. Al met al verwachten we dit seizoen hogere exportcijfers dan vorig jaar."

Afbeelding

De pandemie heeft de manier waarop Genesis Fresh zaken moet doen, veranderd: "Door de gevolgen van de coronapandemie zijn wij meer digitaal gaan communiceren. Tegenwoordig is het voor ons vanzelfsprekend geworden om sociale media te gebruiken om onze naam en ons merk bekendheid te geven. De vakbeurzen zijn ook digitaal geworden, dus op dit moment kunnen we onze partners en klanten helaas niet persoonlijk ontmoeten. Hopelijk komt daar snel verandering in en kunnen we elkaar in 2021 weer begroeten."

Afbeelding

Een grotere vraag zal leiden tot hogere prijzen in vergelijking met de vorige seizoenen: "Aangezien het volume dit seizoen hoger zal zijn en de wereldwijde vraag naar gezonde producten stijgt, verwachten we dat de export ook hoog zal zijn. De prijzen zijn zo vroeg in het seizoen hoog in vergelijking met vorig jaar. Ik denk dat het gemiddelde prijsniveau voor het hele seizoen ook hoger zal zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Het lijkt op dezelfde situatie voor andere markten in Europa. De komende weken zal duidelijk worden wat er gebeurt en waar onze kansen liggen. De trend laat echter duidelijk zien dat het seizoen beter zal zijn dan vorig jaar," besluit Nowakowski.

Voor meer informatie:
Jan Nowakowski
Genesis Fresh
+ 48 22 378 34 05
info@genesisfresh.com

Plaats reactie