De appeloogst is begonnen in boomgaarden in heel Polen

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

De appeloogst is begonnen in boomgaarden in heel Polen

Bericht door Lech » ma sep 13, 2021 5:02 am

De appeloogst is begonnen in boomgaarden in heel Polen
12.09.2021 10:30
Afbeelding
Planters verwachten in totaal zo'n 3,5 miljoen ton fruit

Polen staat al jaren bovenaan de lijst van de grootste producenten en exporteurs van appels in de EU.

Als hoofd van de nationale vakbond van groenten- en fruittelers, vertelde Witold Boguta aan de IAR-nieuwsdienst van de Poolse radio dat het weer dit jaar erg goed is geweest voor de fruitteelt: "Het weer tot nu toe en de voorspellingen geven aan dat de kwaliteit van de De oogst zal goed zijn. Het fruit is goed ontwikkeld, goed gekleurd en aangenaam om naar te kijken. Wanneer de appels op de markt worden gebracht, zullen ze zeker worden verkocht, zowel voor directe consumptie als voor verwerking", zei hij.

In Polen bevindt de grootste concentratie van boomgaarden zich in de centrale regio van Mazovië. Ook populair zijn appels uit de Łąck-vallei in Klein-Polen - ze onderscheiden zich door hun scherpte en dichter vruchtvlees. Bolesław Zając, die aan het hoofd staat van de groep producenten Owoc Łącki, vertelt IAR dat de appels "een zogenaamde Highland-groene toon hebben, met een intensere smaak".

Hij voegt eraan toe dat dit komt omdat de boomgaarden hier op hellingen liggen, waar de klimaatomstandigheden iets anders zijn dan in andere regio's van het land.

Iets meer dan de helft van de appels wordt verwerkt, de rest wordt vers op de markt gebracht als dessertfruit.
https://www.polskieradio.pl/395/7786/Ar ... out-Poland

Plaats reactie