Polen geeft groen licht voor import medicinale cannabis

Lech
Berichten: 3549
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Polen geeft groen licht voor import medicinale cannabis

Bericht door Lech » do nov 01, 2018 5:51 am

Polen geeft groen licht voor import medicinale cannabis

Het Poolse Ministerie van Gezondheid heeft Aurora goedkeuring verleend voor zijn eerste verzending van medicinale cannabis naar Polen. Aurora Deutschland GmbH zal de producten leveren aan een pijnbehandelcentrum en een ziekenhuis in Warschau. Dit is de eerste keer dat een NGO de toelating heeft gekregen om medische cannabisproducten aan het land te leveren.

Ingevolge de Poolse wetgeving kunnen artsen medicinale cannabisproducten voorschrijven die patiënten via geregistreerde apotheken kunnen verkrijgen. In specifieke gevallen zullen producten worden gedekt door wettelijke ziektekostenverzekeringen, waardoor Aurora een nieuwe en belangrijke medische markt opent.

"Het eerste bedrijf worden dat cannabis levert aan Polen is de bevestiging dat Aurora zaken kan doen op internationale markten met hoge toegangsdrempels", aldus Neil Belot, Chief Global Business Development Officer. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor patiënten in Polen, die opties zal bieden voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve medicijnen die symptomen van een breed scala van medische aandoeningen kunnen helpen behandelen." Aurora blijft zijn internationale aanwezigheid uitbreiden, die nu 19 landen in vijf continenten omvat en ons in een benijdenswaardige positie plaatst om te profiteren van het feit dat we het voortouw nemen."

Maximilian Weinberg, hoofd business development van Aurora Europe, voegde toe: "We zijn zeer verheugd dat we met succes door de complexiteit van het Poolse regelgevingskader hebben kunnen navigeren en we zijn er trots op dat we het eerste bedrijf zijn dat een Pools ziekenhuis voorziet van medicinale cannabis. We hebben tijdens dit proces sterke relaties opgebouwd met medische professionals, staatsbedrijven en lokale stichtingen die een integrale rol hebben gespeeld bij het bereiken van deze mijlpaal."

Voor meer informatie:
Aurora
P.O. Box 209
Cremona, AB. T0M0R0
1-844-928-7672
auroramj.com

Plaats reactie