Poolse komkommersalade
Ingrediënten
1 komkommer,
2 tl vers gesneden dille,
zout en suiker naar smaak,
2 tl witte wijnazijn,
1/8 l zure room.
Voorbereiding
Pel de komkommer en hak de verse dille.
Let op; dille niet wassen! Dan gaan de fijne blaadjes plakken.
Bereidingswijze
Voeg de zure room, wijnazijn, zout en suiker toe aan een kopje, goed mengen.
Giet mengsel over de komkommer en meng dit goed.
Strooi de verse dille over de komkommer.
Roer goed door en laat geheel 5 minuten staan.
Poolse komkommersalade
Re: Poolse komkommersalade
Beste Lech,
Ik ben zeker niet de kok in huis, koken laat ik hier aan de specialist over, maar heb wel een vraag.
Wat is er nu typisch Pools aan jouw recept?
Het enige opvallende is het pellen van de komkommer. Ik schil die meestal.
Ik ben zeker niet de kok in huis, koken laat ik hier aan de specialist over, maar heb wel een vraag.
Wat is er nu typisch Pools aan jouw recept?
Het enige opvallende is het pellen van de komkommer. Ik schil die meestal.
Re: Poolse komkommersalade
Stamgast schreef:Beste Lech,
Ik ben zeker niet de kok in huis, koken laat ik hier aan de specialist over, maar heb wel een vraag.
Wat is er nu typisch Pools aan jouw recept?
Het enige opvallende is het pellen van de komkommer. Ik schil die meestal.
Tja, wat is typisch Pools en wat niet.
Neem je barszcz, zou je denken, typisch Pools, maar wordt ook in b.v. Rusland, voormalige landen van de Russische republiek en Hongarije gegeten.
In dit gerecht zie je de dille en zure room wat je meer ziet in de Poolse keuken, maar ook in de Duitse keuken.