Poolse komkommersalade

Plaats reactie
Lech
Berichten: 5002
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Poolse komkommersalade

Bericht door Lech » za okt 08, 2011 2:26 pm

Poolse komkommersalade

Ingrediënten
1 komkommer,
2 tl vers gesneden dille,
zout en suiker naar smaak,
2 tl witte wijnazijn,
1/8 l zure room.

Voorbereiding
Pel de komkommer en hak de verse dille.
Let op; dille niet wassen! Dan gaan de fijne blaadjes plakken.

Bereidingswijze
Voeg de zure room, wijnazijn, zout en suiker toe aan een kopje, goed mengen.
Giet mengsel over de komkommer en meng dit goed.
Strooi de verse dille over de komkommer.
Roer goed door en laat geheel 5 minuten staan.

Stamgast
Berichten: 431
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 3:50 pm

Re: Poolse komkommersalade

Bericht door Stamgast » zo okt 09, 2011 2:54 pm

Beste Lech,

Ik ben zeker niet de kok in huis, koken laat ik hier aan de specialist over, maar heb wel een vraag.

Wat is er nu typisch Pools aan jouw recept?

Het enige opvallende is het pellen van de komkommer. Ik schil die meestal.

Lech
Berichten: 5002
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Poolse komkommersalade

Bericht door Lech » zo okt 09, 2011 4:28 pm

Stamgast schreef:Beste Lech,

Ik ben zeker niet de kok in huis, koken laat ik hier aan de specialist over, maar heb wel een vraag.

Wat is er nu typisch Pools aan jouw recept?

Het enige opvallende is het pellen van de komkommer. Ik schil die meestal.

Tja, wat is typisch Pools en wat niet.
Neem je barszcz, zou je denken, typisch Pools, maar wordt ook in b.v. Rusland, voormalige landen van de Russische republiek en Hongarije gegeten.

In dit gerecht zie je de dille en zure room wat je meer ziet in de Poolse keuken, maar ook in de Duitse keuken. 8-)

Plaats reactie