Haring met mierikswortelsaus
Ingrediënten
4 sprieten bieslook
± 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
mespunt mosterd
2 eetlepels zure room
4 eetlepels yoghurt
4 augurken
3 zoute of zure haringen
Bereiding
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Maak een saus van de bieslook, de mierikswortel naar smaak, de zure room en de yoghurt.
Snijd de augurken tot waaiers.
Maak de haringen schoon en verdeel ze in tweeën.
Schil de haringhelften en de augurken op een schaal en geef de saus er bij.
Haring met mierikswortelsaus
Re: Haring met mierikswortelsaus
Voormij moet je haring eten zo als het hoort en geen pirdolaer van maken.
Dus vers van het mes met een uitje.
Thomasz
Dus vers van het mes met een uitje.
Thomasz
Lech schreef:Haring met mierikswortelsaus
Ingrediënten
4 sprieten bieslook
± 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
mespunt mosterd
2 eetlepels zure room
4 eetlepels yoghurt
4 augurken
3 zoute of zure haringen
Bereiding
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Maak een saus van de bieslook, de mierikswortel naar smaak, de zure room en de yoghurt.
Snijd de augurken tot waaiers.
Maak de haringen schoon en verdeel ze in tweeën.
Schil de haringhelften en de augurken op een schaal en geef de saus er bij.
Re: Haring met mierikswortelsaus
Zover mij bekend wordt dit recept ook met kerst opgediend, toch heb ik het liefst zoals Thomasz..
Re: Haring met mierikswortelsaus
Lech schreef:Zover mij bekend wordt dit recept ook met kerst opgediend, toch heb ik het liefst zoals Thomasz..
Alleen jamer datwe steeds op bezoek uit Nederland moeten wachten, die brengen dan uit Vlaardingen uit de haring leggerij diep vries mee.
Thomasz
-
- Berichten: 799
- Lid geworden op: do aug 18, 2011 4:43 pm
Re: Haring met mierikswortelsaus
Haring (śledź) is in Polen anders ook overal verkrijgbaar. Uiteraard gaat er niets boven haring uit de Vlaardinger leggerij.