Gevulde runderrolletjes

Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Gevulde runderrolletjes

Bericht door Lech » di aug 30, 2011 5:45 am

Gevulde runderrolletjes

Zrazy - dunne plakjes rundvlees - gaan in de Poolse keuken terug tot de 14de eeuw. Er zijn verschillende soorten zrazy en voor de rolletjes veel verschillende soorten vulling.

Ingrediënten
8 dunne lapjes rundvlees
8 (dille)augurken
120 g gekookte ham, in dunne reepjes
2 bosuitjes
mosterd
4 eetlepes olie
2 eetlepels bloem
2,5 dl vleesbouillon
4 eetlepels witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
zout en peper
4 eetlepels zure room
gehakte peterselie

Bereiding
Leg elk lapje vlees tussen 2 stukken vochtig, vetvrij papier en gebruik een vleeshamer of een deegrol om ze plat te maken.
Snijd augurken, ham en uitjes in reepjes van gelijke lengte.
Bestrijk het vlees dun met mosterd en verdeel augurken, ham en ui over de plakjes.
Vouw de zijkanten van de plakjes ca. 1 cm naar binnen, rol ze om de vulling heen en steek de randen vast met cocktailprikkers.
Verhit de olie in een grote braadpan en als die heet is, de rolletjes er aan alle kanten in bruin bakken.. Haal de rolletjes uit de pan en zet ze apart.
Doe de bloem in de pan en bak deze lichtbruin.
Roer er langzaam de bouillon door.
Voeg wijn, tomatenpuree, zout en peper toe.
Aan de kook brengen en 1 minuut laten koken.
Leg de rolletjes terug in de pan en schep er wat van de saus over.
Afdekken en op laag vuur 45-60 min. laten sudderen.
Indien nodig nog wat warme vloeistof toevoegen tijdens het sudderen.
Wanneer het vlees gaar is, de rolletjes op een serveerschaal leggen en de prikkers verwijderen. Schep de saus erover, en wat zure room en gehakte peterselie.

Plaats reactie