Zurek
Ingredienten
- 300 gram witte worst
- wat soepgroenten naar keuze (prei, wortel, bleekselderij)
- een halve liter vergist roggemeel (zie boven)
- een schijfje citroen
- marjolein (oregano)
- twee teentjes knoflook
- een half bekertje zure room
- 6 hardgekookte eieren, gehalveerd
De witte worst in schijfjes snijden en even in de olie aanbakken.
Daarna de soepgroenten en de schijfjes worst in een pan doen en anderhalve liter water toevoegen. Een uur laten koken en dan de soepgroenten uit de pan halen.
Nu de halve liter vergist roggemeel bij de bouillon voegen en ook de twee teentje knoflook, de marjolein en de citroen.
Heel even laten doorkoken en de citroen weer verwijderen.
Nu de zure room met een beetje van de soep losroeren en vervolgens door de soep mengen.
Leg in iedere soepkom een half hardgekookt ei en schep de soep er overheen.
Eventueel iets pittiger maken met een lepel geraspte mierikswortel.
Zurek
Ga naar
- Toerisme
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Hoe reizen (trein, auto, bus, fiets, vliegtuig, liften, ….) en Poolse wegen
- ↳ Poolse steden, kust, bergen, natuur en Points of interests
- ↳ Overnachtingen (hotels, pensions, camping, etc..)
- Sport
- ↳ Voetbal
- ↳ Tour de Pologne
- ↳ Overige sporten
- ↳ Olympische Spelen
- ↳ Voetbal EK en WK
- Hulp aan Polen
- ↳ Verenigingen en stichtingen
- Wonen, werken en studeren in Polen
- ↳ Wonen en onroerend goed
- ↳ Werken
- ↳ Studeren
- ↳ Business
- ↳ Vertalen
- Geschiedenis en Cultuur
- ↳ Geschiedenis
- ↳ Cultuur
- Poolse media
- ↳ Poolse politiek
- ↳ Nieuws uit de Poolse media
- ↳ Pools nieuws uit buitenlandse media
- Leuk en aardig
- ↳ Moppentrommel
- ↳ Stel jezelf voor
- ↳ Vragen en mededelingen
- ↳ Handleidingen
- ↳ Interessante informatie
- ↳ Poolse programma`s, films, theater, etc in Nederland en België
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Interessante links
- ↳ Overig wereldnieuws