Zurek

Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Zurek

Bericht door Lech » vr sep 02, 2011 4:45 am

Zurek

Ingredienten
- 300 gram witte worst
- wat soepgroenten naar keuze (prei, wortel, bleekselderij)
- een halve liter vergist roggemeel (zie boven)
- een schijfje citroen
- marjolein (oregano)
- twee teentjes knoflook
- een half bekertje zure room
- 6 hardgekookte eieren, gehalveerd

De witte worst in schijfjes snijden en even in de olie aanbakken.
Daarna de soepgroenten en de schijfjes worst in een pan doen en anderhalve liter water toevoegen. Een uur laten koken en dan de soepgroenten uit de pan halen.
Nu de halve liter vergist roggemeel bij de bouillon voegen en ook de twee teentje knoflook, de marjolein en de citroen.
Heel even laten doorkoken en de citroen weer verwijderen.
Nu de zure room met een beetje van de soep losroeren en vervolgens door de soep mengen.
Leg in iedere soepkom een half hardgekookt ei en schep de soep er overheen.
Eventueel iets pittiger maken met een lepel geraspte mierikswortel.

Plaats reactie