Poolse koolsoep Kapusta recept

Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Poolse koolsoep Kapusta recept

Bericht door Lech » za aug 20, 2011 2:06 pm

Poolse koolsoep Kapusta recept

Ingrediënten:
½ savoyekool,
250 g magere runderlappen,
50 g dobbelsteentjes rookspek,
30 g boter (1 eetl.),
1 blik (400 g) gepelde tomaten op sap,
1 l water,
1 theel. kummel,
20 g zout (1 eetl.),
100 g salami,
2 eetl. maïzena,
½ bos peterselie,
desgewenst 1- 1½ dl zure room

Bereiding:
Was de kool, verwijder de dikke nerven en stronk, snijd de kool ragfijn.
Snijd de runderlappen in dunne plakjes.
Bak het spek glazig met 1 eetl. boter, doe het vlees erbij en bak het mee.
Als al het 'rood' verdwenen is en het vlees enigszins begint te bruinen, voeg dan de kool toe.
Schep alles door elkaar.
Voeg de inhoud van het blikje tomaten, het water, de kummel en het zout erbij.
Laat de soep 30 min. zachtjes doorkoken tot het vlees mals is.
Snijd de salami in blokjes en doe die er bij.
Bind de soep met 2 afgeschudde eetl. maïzena aangemengd met 2 eetl. water.
Maak de soep op smaak af.
Roer er de fijngesneden peterselie en desgewenst de zure room door.

Lekker met stokbrood.

Plaats reactie