traditionele Poolse zuurkool piroggen

Plaats reactie
Lech
Berichten: 4974
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

traditionele Poolse zuurkool piroggen

Bericht door Lech » wo sep 14, 2011 7:02 pm

traditionele Poolse zuurkool piroggen (pierogi)

Ingrediënten (4 pers.):
Voor het deeg:
375 gr tarwebloem
1,5 dl water
Vulling:
500 gr zuurkool
100 gr champignons
50 gr ui
Peper, zout
afwerken:
paneermeel, boter

Bereiding:
Bloem met water tot stevig deeg kneden.
Uitrollen naar lap van 2mm dikte.
Rondjes van 9cm eruit snijden.
Zuurkool gaar koken en fijnsnijden.
Champignons en ui snipperen en even fruiten.
Door de zuurkool mengen en op smaak brengen met peper en zout.
Leg wat zuurkoolmengsel op de lapjes en vouw ze dicht.
Druk de randjes goed aan en maak met een vork een motiefje in de rand.
Kook de piroggen in water in 6 minuten gaar totdat ze boven komen drijven.
Uit de pan nemen en uit laten lekken.
Bak in wat boter de paneermeel bruin en giet dit over de piroggen.

Serveren met rauwkost salade.

Opmerking:
De piroggen kunnen na het koken 2 minuten onder de grill gelegd worden. Je kan ze ook van tevoren bereiden en onder de grill opwarmen of gewoon met een klontje boter in de hapjespan opwarmen. Je kan ze overigens ook goed invriezen.
Iedere vulling is mogelijk. Vlees, groente, paddestoelen en mixen van deze, maar de zuurkool is traditioneel de vulling.

dirodi
Berichten: 9
Lid geworden op: za sep 03, 2011 9:09 am

Re: traditionele Poolse zuurkool piroggen

Bericht door dirodi » do sep 15, 2011 5:45 am

Volgens mij is de vulling met ziemniaki toch ook erg gewild, ik vind ze gefrituurd wel lekker, maar mijn dochter vindt ze op de traditionele manier erg lekker.

Plaats reactie