Gebakken pesto-polenta driehoekjes

Lech
Berichten: 4976
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Gebakken pesto-polenta driehoekjes

Bericht door Lech » zo aug 21, 2011 10:36 am

Gebakken pesto-polenta driehoekjes

Bijgerecht

Ingrediënten
300 gram pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
30 gram parmezaanse kaas
10 eetlepels olijfolie
1 liter kippenbouillon
2250 gram polenta

Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en doe de helft in de keukenmachine.
Haal de blaadjes van de basilicum en peterselie.
Doe de basilicum met de knoflook, peterselie, knoflook, parmezaanse kaas en 6 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer het geheel tot een pesto.
Breng de bouillon aan de kook en strooi al roerende de polenta erin.
Laat de polenta op laag vuur onder af en toe roeren in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Roer de pesto erdoor.
Strijk de polenta 2 centimeter dik uit op de bakplaat tot een vierkant van 24 x 24 centimeter en laat het afkoelen.
Snijd de koude polenta in vierkanten van 8 x 8 centimeter en daarna in driehoekjes.
Bak de polenta driehoekjes in 4 eetlepels olijfolie aan beide kanten in ongeveer 4 minuten gaar.

Plaats reactie