Gevulde courgettes

Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Gevulde courgettes

Bericht door Lech » zo aug 21, 2011 10:41 am

Gevulde courgettes

Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
Saus:
1 blikje tomatenblokjes
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 eetlepel verse fijngesneden basilicum
peper, zout
Vulling:
125 gram mager gerookt spek in hele kleine blokjes
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
coutgette (van de 2 courgettes wordt 1/2 courgette gebruikte als vulling)
150 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
4 eetlepels fijngesneden verse peterselie

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een vuurvaste schaal.
Breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Was de courgettes en verwijder de uiteinden.
Snij de courgettes in de lengte door midden.
Verwijder de zaadlijsten.
Bak de spekblokjes langzaam in een droge koekenpan op een lage warmtebron knapperig.
Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak deze mee tot glazig.
Snij 1 courgettehelft in hele kleine blokjes endoe deze bij de spek en ui in de pan en bak deze even mee.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer het grootste deel van de geraspte kaas en de peterselie door de courgettemassa.

Bereidingswijze
Leg de overgebleven 3 courgettehelften in de saus in de vuurvaste schaal.
Vul ze met de spek/ui/kaas/courgettemassa.
Strooi nog wat geraspte kaas over de courgettes.
Zet de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Plaats reactie