Zuurkoolsoep met kip
Ingrediënten
50 gram boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 0,5 eetlepel bloem
1 theelepel komijn (djinten)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
500 gram wijnzuurkool mild (Biologisch)
4 kipfilets
0,5 rode paprika, in blokjes
Bereidingswijze
In (soep)pan 1,5 eetlepel boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken. Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
Kipfilets met peper bestrooien.
In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
Paprika door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.
Zuurkoolsoep met kip
Ga naar
- Toerisme
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Hoe reizen (trein, auto, bus, fiets, vliegtuig, liften, ….) en Poolse wegen
- ↳ Poolse steden, kust, bergen, natuur en Points of interests
- ↳ Overnachtingen (hotels, pensions, camping, etc..)
- Sport
- ↳ Voetbal
- ↳ Tour de Pologne
- ↳ Overige sporten
- ↳ Olympische Spelen
- ↳ Voetbal EK en WK
- Hulp aan Polen
- ↳ Verenigingen en stichtingen
- Wonen, werken en studeren in Polen
- ↳ Wonen en onroerend goed
- ↳ Werken
- ↳ Studeren
- ↳ Business
- ↳ Vertalen
- Geschiedenis en Cultuur
- ↳ Geschiedenis
- ↳ Cultuur
- Poolse media
- ↳ Poolse politiek
- ↳ Nieuws uit de Poolse media
- ↳ Pools nieuws uit buitenlandse media
- Leuk en aardig
- ↳ Moppentrommel
- ↳ Stel jezelf voor
- ↳ Vragen en mededelingen
- ↳ Handleidingen
- ↳ Interessante informatie
- ↳ Poolse programma`s, films, theater, etc in Nederland en België
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Interessante links
- ↳ Overig wereldnieuws