Pagina 1 van 1

Zuurkoolsoep met kip

Geplaatst: wo okt 05, 2011 8:05 pm
door Lech
Zuurkoolsoep met kip

Ingrediƫnten
50 gram boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 0,5 eetlepel bloem
1 theelepel komijn (djinten)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
500 gram wijnzuurkool mild (Biologisch)
4 kipfilets
0,5 rode paprika, in blokjes


Bereidingswijze
In (soep)pan 1,5 eetlepel boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken. Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
Kipfilets met peper bestrooien.
In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
Paprika door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.