Charlotka (appeltaart)

Plaats reactie
Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Charlotka (appeltaart)

Bericht door Lech » wo aug 24, 2011 4:01 pm

Charlotka (appeltaart)

Ingrediënten
Appels,
bloem,
suiker,
boter,
snuifje zout,
eieren,
kaneel.

Voorbereiding
Maak een kruimeldeeg en plaats het in de ijskast, zorg ervoor dat het een goed stevig deeg wordt.

Bereidingswijze
Stoof de appels met de suiker en kaneel.
Plaats 4/5 deel van het kruimeldeeg in de taartvorm, maar hou nog een handvol over.
Plaats de appels in de taartvorm.
Klop 5 eiwitten op met poedersuiker.
Giet dit over de appels.
Rasp de rest van het deeg over het opgeklopte eiwit.
Plaats dit in de op 200°C (heteluchtoven 180°C) voorverwarmde oven voor ongeveer 45 min (of tot het deeg wat loslaat van de randen).

Plievo
Berichten: 2948
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Charlotka (appeltaart)

Bericht door Plievo » wo aug 24, 2011 4:22 pm

Heb ik ooit een keer gegeten aan de Poolse kust, heerlijk 15qq

Lech
Berichten: 4957
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Charlotka (appeltaart)

Bericht door Lech » do aug 25, 2011 4:58 am

Dan nog een receptje


Pools appelgebak

Ingrediënten:
Voor de vulling:
1 kg appels
0,5 tas suiker
kaneel
Voor het deeg:
5 eieren
0,25 l slagroom
2 tassen bloem
0,5 tas aardappelmeel
1,5 tas suiker
0,75 pak boter
2 koffielepels bakpoeder

Beschrijving:
De vulling maken door:
appels schillen, klokhuis verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Appels opwarmen samen met de suiker en kaneel naar smaak (niet laten doorgaren, ze moeten vast blijven).

Deeg maken door:
Boter mengen met de suiker.
Bloem mengen met aardappelmeel en bakpoeder.
Bij het botermengsel telkens 1 ei en 1/5 van het bloemmengsel toevoegen.
Goed mengen, indien het deeg te droog wordt slagroom toevoegen.
Volgende ei en 1/5 bloemmengsel...

De helft van het deeg in een bakvorm gieten.
20 min in de oven. (180°C)
Uithalen, vulling verdelen en bedekken met de rest van het deeg.
Opnieuw 20 min in de oven

Plaats reactie