Charlotka (appeltaart)
Geplaatst: wo aug 24, 2011 4:01 pm
Charlotka (appeltaart)
Ingrediënten
Appels,
bloem,
suiker,
boter,
snuifje zout,
eieren,
kaneel.
Voorbereiding
Maak een kruimeldeeg en plaats het in de ijskast, zorg ervoor dat het een goed stevig deeg wordt.
Bereidingswijze
Stoof de appels met de suiker en kaneel.
Plaats 4/5 deel van het kruimeldeeg in de taartvorm, maar hou nog een handvol over.
Plaats de appels in de taartvorm.
Klop 5 eiwitten op met poedersuiker.
Giet dit over de appels.
Rasp de rest van het deeg over het opgeklopte eiwit.
Plaats dit in de op 200°C (heteluchtoven 180°C) voorverwarmde oven voor ongeveer 45 min (of tot het deeg wat loslaat van de randen).
Ingrediënten
Appels,
bloem,
suiker,
boter,
snuifje zout,
eieren,
kaneel.
Voorbereiding
Maak een kruimeldeeg en plaats het in de ijskast, zorg ervoor dat het een goed stevig deeg wordt.
Bereidingswijze
Stoof de appels met de suiker en kaneel.
Plaats 4/5 deel van het kruimeldeeg in de taartvorm, maar hou nog een handvol over.
Plaats de appels in de taartvorm.
Klop 5 eiwitten op met poedersuiker.
Giet dit over de appels.
Rasp de rest van het deeg over het opgeklopte eiwit.
Plaats dit in de op 200°C (heteluchtoven 180°C) voorverwarmde oven voor ongeveer 45 min (of tot het deeg wat loslaat van de randen).