Komkommers in het Pools voor de winter

Lech
Berichten: 4942
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Komkommers in het Pools voor de winter

Bericht door Lech » wo mei 08, 2019 5:01 am

Komkommers in het Pools voor de winter
Afbeelding

In Polen worden verschillende augurken vaak aan tafel geserveerd, en veel van hun recepten zijn voor onze landgenoten. Vaak sluiten ze de komkommers in het Pools voor de winter. Deze snack heeft een helder aroma, zoetzure smaak. Komkommers gemarineerd in het Pools, knapperig en smakelijk. Een kenmerk van hun bereiding is het gebruik van grote hoeveelheden knoflook, suiker en azijn. Fruit bladeren en dille kunnen worden opgenomen in de samenstelling, wortels en uien zijn vaak opgenomen in het recept. Er zijn verschillende opties voor deze smakelijke snack, die elk op zijn eigen manier goed is.
Kookfuncties

Komkommers in het Pools zijn gemaakt voor de winter met behulp van verschillende technologieën, omdat ze in hun geheel of in plakjes kunnen worden bewaard, maar er zijn enkele algemene principes voor het maken van deze snack. Als je ze kent, zal zelfs een onervaren kok de taak aankunnen.

Alleen kleine komkommers met een lengte van 8-10 cm zijn geschikt om volledig in het Pools te worden gepekeld. Grotere vruchten worden aanbevolen om te worden afgesloten met gesneden. Middelgrote groenten worden gesneden in 4-8 delen, groot - 8-12. Het resultaat is kleine balken.
Om de komkommers knapperig en beter gewassen te houden, worden ze gedurende 2 uur in koud water gedrenkt. Overschrijding van deze tijd is niet wenselijk dat de groenten niet beginnen te verzuren.
Knoflook voor het bereiden van komkommers in het Pools is volgroeid. Het moet worden platgedrukt met de platte kant van het mes en fijngehakt. Sommige recepten omvatten het malen met een speciale pers of snijden in grote platen.
Banken voor snacks moeten niet alleen goed worden gewassen, maar ook worden gesteriliseerd. De deksels worden ook gesteriliseerd door te koken. Het is noodzakelijk om de snack te sluiten met metalen deksels om vastheid te verzekeren, anders zal het snel verslechteren.
Na het nadenken met een sleutel of het vastschroeven van "twist-off" -deksels worden banken met komkommers in het Pools omgedraaid en bedekt met een deken. Als je wilt dat de groenten krokant blijven, moet je de deken binnen een uur verwijderen, anders kun je de potjes laten staan ​​om er tot de ochtend onder af te koelen. Het creëren van een sauna-effect is noodzakelijk voor extra conservering.

Het is mogelijk om komkommers in het Pools op kamertemperatuur op te slaan. Als ze op de juiste manier werden gebotst, zouden ze niet minstens een jaar lang bederven.


Poolse komkommers met knoflook en wortelen

Samenstelling (2 liter):

komkommers - 1, 2 kg;
wortels - 100 g;
knoflook - 6 kruidnagels;
dille - 2 parasols;
hete pepers - 2 cm;
zwarte peper erwten - 8 stks;
piment erwten - 8 stks;
mosterdzaadjes - 30 stuks;
mierikswortel root - 4 g;
water - 0, 8 l;
zout - 40 g;
suiker - 60 g;
Tafelazijn (9 procent) - 70 ml.

bereidingswijze:

Was komkommers goed, snijd hun uiteinden af. Week het fruit 2 uur in koud water. Spoel opnieuw, dep droog.
Schil en hak de wortel fijn. Snijd het in cirkels van ongeveer 5 mm dik.
Verpletter de knoflookteentjes met een mes, hak fijn.
Hak de mierikswortelwortel fijn met een mes.
Snijd de hete peper in dunne krullen.
Was de specerijen en droog ze.
Steriliseer de potten en deksels ervoor.
Zet op de bodem van droge blikjes dille, mosterd, allerlei soorten peper, stukjes mierikswortel en knoflook, wortelbekers.
Vul de potten met voorbereide komkommers, stapel ze zo strak mogelijk.
Kook water, los zout en suiker op, kook gedurende 5 minuten.
Giet in azijn, roer, haal van het vuur.
Vul de komkommers met hete marinade.
Bedek de potten met deksels.
Leg een doek op de bodem van de pan en doe er blikjes snacks op.
Giet water in de pan zodat het niveau de kleerhangers bereikt.
Zet de pan op een laag vuur. Breng water aan de kook. Steriliseer potten gedurende 20 minuten als ze liter zijn. Als de potten van een ander formaat zijn, past u de sterilisatietijd aan om dit aan te passen.
Verwijder de komkommerpotjes voorzichtig uit de pan. Draai ze, draai. Bedek met een deken. Een uur later verwijder je de deken, maar laat je de banken ondersteboven.

Nadat de banken volledig zijn afgekoeld, kunt u ze weer in hun normale positie brengen en in de kast leggen. De komkommers gesloten volgens dit recept staan ​​goed op kamertemperatuur.


Poolse komkommers met uien en wortels

Samenstelling (2 liter):

komkommers - 1, 2 kg;
wortels - 50 g;
uien - 50 g;
knoflook - 6 kruidnagels;
zwarte peper erwten - 10 stks;
piment erwten - 8 stks;
scape van mierikswortel - 10 cm;
water - 1 l;
suiker - 80 g;
zout - 30 g;
tafelazijn (9 procent) - 80 ml.

bereidingswijze:

Laat de komkommer 2 uur weken in koud water. Afspoelen, laten drogen.
Knoflook, wortels en uien, geschild, in cirkels gesneden, verspreid op gesteriliseerde potten.
Was, droog de specerijen, plaats ze in blikjes.
Vul de potten met komkommers.
Voeg in elke pot een portie zout en suiker toe, giet er de juiste hoeveelheid azijn in.
Kook water, giet het over de banken.
Na het afdekken van de potten met deksels, doe ze in een pan met warm water, nadat je eerder een handdoek op de bodem hebt gelegd.
Steriliseer 15-30 minuten, afhankelijk van het aantal blikjes.
Na het verwijderen van de potten uit de pan, rol ze op en laat ze ondersteboven afkoelen.

Komkommers in het Pools hebben een iets zachtere smaak in vergelijking met de gesloten volgens het vorige recept. Ze worden ook opgeslagen.


Gesneden komkommers in het Pools

Samenstelling (2 liter):

komkommers - 2 kg;
knoflook - 50 g;
suiker - 100 g;
geraffineerde plantaardige olie - 100 ml;
zout - 40 g;
Tafelazijn (9 procent) - 100 ml.

bereidingswijze:

Komkommers, gedrenkt in koud water, afspoelen en drogen, in kleine stukjes snijden, vouwen in een pan.
knoflookknollen met een pers verbrijzelen, aan komkommers toevoegen, mengen. Je kunt een kleine geraspte wortel toevoegen.
Giet suiker en zout, giet olie in, meng opnieuw. Zet gedurende 3-4 uur op een koele plaats.
Voeg azijn toe, meng.
Verspreid komkommers over bereide blikjes en stop ze met een lepel.
Giet de komkommers met marinade op de bodem van de pan.
Na het afdekken van de potten met deksels, steriliseer in een waterbad gedurende 20-40 minuten. Rolde, draai en laat afkoelen.

Ondanks het feit dat het recept voor deze salade van gesneden komkommers extreem eenvoudig is, is het voorgerecht smakelijk en geurig. Bewaar het bij voorkeur op een koele plaats.

Komkommers in het Pools worden bereid met een grote hoeveelheid suiker en azijn, waardoor ze een uitgesproken zoetzure smaak krijgen. De aanwezigheid van knoflook en specerijen in het recept maakt de groenten geurig. Veel culinaire experts staan ​​erop dat komkommers gemarineerd in het Pools ideaal zijn voor het bereiden van Russische salade.





https://nl.food-and-recipes.com/publication/39637/

Plaats reactie