Poolse maanzaadtaart
Ingrediënten
150 gram boter
150 gram poedersuiker
1/2 citroen
3 eetlepels rum
6 eieren
200 gram maanzaad
50 gram bloem
30 gram maïzena
Royal icing
Citroenrasp
Springvorm of cakevorm
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met een derde van de poedersuiker luchtig. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rum en een beetje zout toe. Splits de eieren en voeg de eidooiers stuk voor stuk al kloppend toe.
Klop de eiwitten met de resterende suiker in een vetvrije kom stijf. Meng het maanzaad met de bloem en maïzena. Meng een gedeelte van het eiwitschuim door de luchtige boter en spatel het maanzaadmengsel erdoor. Spatel vervolgens de rest van het eiwitschuim erdoor.
Vet de vorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak in circa 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal uit de vorm.
Serveer de taart met de royal icing en besprenkel met maanzaad en citroenrasp
Poolse maanzaadtaart
Ga naar
- Toerisme
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Hoe reizen (trein, auto, bus, fiets, vliegtuig, liften, ….) en Poolse wegen
- ↳ Poolse steden, kust, bergen, natuur en Points of interests
- ↳ Overnachtingen (hotels, pensions, camping, etc..)
- Sport
- ↳ Voetbal
- ↳ Tour de Pologne
- ↳ Overige sporten
- ↳ Olympische Spelen
- ↳ Voetbal EK en WK
- Hulp aan Polen
- ↳ Verenigingen en stichtingen
- Wonen, werken en studeren in Polen
- ↳ Wonen en onroerend goed
- ↳ Werken
- ↳ Studeren
- ↳ Business
- ↳ Vertalen
- Geschiedenis en Cultuur
- ↳ Geschiedenis
- ↳ Cultuur
- Poolse media
- ↳ Poolse politiek
- ↳ Nieuws uit de Poolse media
- ↳ Pools nieuws uit buitenlandse media
- Leuk en aardig
- ↳ Moppentrommel
- ↳ Stel jezelf voor
- ↳ Vragen en mededelingen
- ↳ Handleidingen
- ↳ Interessante informatie
- ↳ Poolse programma`s, films, theater, etc in Nederland en België
- ↳ Reisverhalen en fotoverslagen
- ↳ Interessante links
- ↳ Overig wereldnieuws