Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Plaats reactie
Lech
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Bericht door Lech » di jul 05, 2022 5:02 am

Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers
Afbeelding
Silage is een van de gezondste conserven die we kunnen eten. Hoe ingemaakte komkommers bereiden? Controleer het recept.

Inkuilen is een van de oudste methoden voor het bewaren van voedsel. Wanneer het zomerseizoen is begonnen, moet u nadenken over het bereiden van ingelegde komkommers. De eerste conserven zijn na ongeveer twee weken klaar, de volgende kunnen met succes worden bewaard tot de winter - en u kunt het hele jaar door van hun smaak genieten.

De bereiding van ingelegde komkommers is uiterst eenvoudig. Hoewel het lijkt alsof alleen onze grootmoeders de beste recepten kennen, is de realiteit dat het traditionele recept alleen basisingrediënten en een kleine hoeveelheid werk vereist.

RECEPT:
Ingelegde komkommers
Een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Ingrediënten
2 kg komkommers
kersenblad
teentje knoflook
een stukje mierikswortelwortel
dille bloeiwijze
Water schenken: 1 eetlepel zout op 0,5 liter water

Een bereidingswijze
Bereid de augurk voor
Was de komkommers en laat ze drogen. Kook en koel de augurk.
Vul de potten
Voeg op de bodem van de pot 2/3 van de toppings toe.RnDoe de goed uitgelekte komkommers in de pot.RnVoeg de resterende 1/3 van de toppings toe op de bovenkant van de pot.
Zet alles opzij
Giet alles met de afgekoelde pekel.rnDraai de potten vast en zet ongeveer 2 weken opzij.

Extra informatie:
kies komkommers zonder schuren en krassen;
schik de komkommers stevig in de pot
bedek alle komkommers met de augurk
gebruik alleen gebroeid potten
Hoe komkommerpotten te brouwen?
Giet kokend water over de potten en laat een paar minuten staan. Je kunt ze ook ongeveer 15 minuten in een op 140 ℃ voorverwarmde oven zetten. Zorg ervoor dat de potten vrij zijn van kneuzingen en krassen en dat de doppen niet zijn afgebroken.

Ingelegde komkommers - voordelen
Het grootste voordeel van ingelegde komkommers is dat ze het hele jaar door gegeten kunnen worden. Wij geven de voorkeur aan kuilvoer in de herfst en winter omdat we denken dat ze het immuunsysteem ondersteunen . We kunnen (en moeten!) in het voorjaar en de zomer echter ingelegde komkommers eten.

Ze bevatten veel water, waardoor ze je dorst lessen. Hun zure smaak helpt om de hunkering naar zoetigheid het hoofd te bieden.
Ze bevatten veel vitamines (B-vitamines, maar ook vitamine C, K, E, A), magnesium, fosfor en kalium.
Ze versnellen de stofwisseling en vergemakkelijken de ontlasting.
Ze voorkomen infecties en ondersteunen het immuunsysteem dankzij het hoge gehalte aan vitamine C.
Ze verhogen de productie van maagsappen, maar mensen die worstelen met brandend maagzuur moeten er voorzichtig mee zijn.
Ze verbeteren de conditie van huid, haar en nagels.
Ze werken uitstekend tijdens antibiotische therapie omdat ze de groei van een goede darmflora ondersteunen. Net als alle andere kuilen bevatten ook komkommers waardevol melkzuur, dat prachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft.
Ze bevorderen de regulatie van de bloeddruk.

https://zdrowie.wprost.pl/odzywianie/pr ... szone.html

Plievo
Berichten: 2947
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Bericht door Plievo » di jul 05, 2022 8:36 pm

Mijn vrouw eet dit bijna dagelijks, ik nooit :shock:
Alsof de gaten in mijn sokken spontaan dicht trekken door die zure smaak...

ron
Berichten: 732
Lid geworden op: di dec 20, 2011 7:29 pm

Re: Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Bericht door ron » wo jul 06, 2022 6:15 am

Heel wat anders als die industrieel ingemaakte zure augurken uit de winkel :)

JanTorun
Berichten: 341
Lid geworden op: ma jan 18, 2021 10:35 am

Re: Schatten van een Poolse voorraadkast: een traditioneel recept voor ingelegde komkommers

Bericht door JanTorun » wo jul 06, 2022 6:50 am

Geef mij maar zoet/zuur, voor mij is zuur niet te vreten die ze ook nog eens in salades verwerken en ze daarmee verpesten! Je kan ze ook beter kopen op de plaatselijke markt, die eigen ingelegde zout/zuur komkommers zijn beter te eten. Wel eerst proberen!

Plaats reactie