Oscypek

Plievo
Berichten: 2947
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Oscypek

Bericht door Plievo » za okt 22, 2022 11:05 am

De hooglander onthulde de waarheid over oscypek. "Verkopers zullen me haten"
Afbeelding
Een bezoek aan Zakopane, maar ook het Pieniny-gebergte of het Karkonosze-gebergte, kan niet zonder oscypek te proberen. Ondanks het verstrijken van de jaren realiseren maar weinig mensen zich dat het vinden van de originele oscypek-kaas moeilijker is dan je zou denken.

Krupówki en promenades in de bergen staan ​​vol met kraampjes waar je "originele oscypek" kunt kopen. In de praktijk zijn het echter vaker gewoon bergkaas, geen oscypek. Zowel het recept als de vorm van de originele bergkaas zijn duidelijk omschreven en hebben vaak weinig te maken met het aanbod van de handelaren.

Zo herken je een echte oscypek. De hooglander onthult de details
Twijfels over hoe je gemakkelijk en snel een echte oscypek op TikTok kunt herkennen, werd onthuld door een hooglander uit Biały Dunajec. Hij plaatste een opname op het Corno Owca-profiel, waarin hij de basiskenmerken van de originele bergkazen opsomde. - Oscypek-verkopers zullen me haten - benadrukte hij.

Oscypek in december of januari? Het is onmogelijk en zelfs illegaal. Zoals de hooglander uitlegt, wordt de oscypek-kaas geproduceerd van mei tot oktober, wanneer de schapen in de weilanden grazen. - Sinds november heeft oscypek niets te maken met oscypek - opgemerkt tiktoker.

Bij het kopen is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het uiterlijk van het product. "Het heeft een strokleurige schil en de binnenkant is licht crème", merkte hij op. Waar komt de kleur van het interieur van de Oscypek vandaan? "Schapenmelk bevat veel meer eiwitten dan koemelk", legt hij uit. De auteur van de opname voegde er ook aan toe dat de nagemaakte oscypek-kaas een donkere schil heeft en van binnen gelig is.

Afbeelding

Ook de smaak is belangrijk. - De originele oscypek kaas heeft een scherpe smaak. Het is veel moeilijker dan andere kazen - zei de hooglander. Ten slotte voegde hij er nog aan toe dat kazen met meer koemelk niet slechter waren. - Het betekent niet dat oscypek met een grotere vermenging van koemelk slechter is. Ze zijn gewoon niet oscypek.

Wettelijk beschermde oscypek
Sinds 14 februari 2008 is oscypek een Pools regionaal product, beschermd door de wetgeving van de Europese Unie. Bij de registratie werd rekening gehouden met de exacte parameters, de samenstelling en het fabricageprocédé. Daarnaast werd ook aangegeven in welke gemeenten het geproduceerd kan worden.

Daarom mag het originele product niet meer dan 40 procent bevatten. melk van rode koeien en kan alleen in de periode van mei tot september worden geproduceerd. De verkoop zou tot eind oktober moeten duren. In termen van gewicht en vorm - het moet tussen de 17 en 23 cm meten en het gewicht moet op het niveau van 600-800 gram blijven.

Opracowała: Klaudia Zawistowska
Źródło: TikTok/Wikipedia


https://podroze.wprost.pl/10913410/gora ... widza.html

Plaats reactie