Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen

Plaats reactie
Lech
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen

Bericht door Lech » ma nov 07, 2022 6:21 am

Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen
Afbeelding
Pannenkoekensoep is een eenvoudig idee voor een vullend en effectief diner. Tegelijkertijd is het heel gemakkelijk te bereiden. Je hebt pannenkoeken en een goede bouillon nodig.

Pannenkoekensoep is een traditioneel gerecht uit Duitsland, meer bepaald uit de regio Schwaben. In het origineel is Flädlesuppe een runder- en groentebouillon geserveerd met pannenkoeken. Interessant is dat het een soep is die waarschijnlijk is ontstaan ​​uit het zero waste-idee dat tegenwoordig zo in de mode is. Aanvankelijk maakte niemand pannenkoeken speciaal voor soep. Hun overblijfselen werden ervoor gebruikt. Taartresten en de mislukte.

Een gezonde soep voor iedereen
Soepen zijn een gezond onderdeel van je dagelijkse voeding. In het herfst- en winterseizoen zullen ze het lichaam bovendien opwarmen . Het geheim van pannenkoekensoep zijn niet de pannenkoeken zelf, maar een goede bouillon. Je kunt een goede bouillon gebruiken of, in de vegetarische versie, essentiële groentebouillon. Kant-en-klare bouillonblokjes raden wij ten zeerste af.

Eenvoudig maar effectief gerecht
Pannenkoeken in soep zijn een interessant alternatief voor pasta . Ze zien er spectaculair uit en zo'n soep kun je serveren op een exquise feest. In Duitsland wordt het zowel thuis als in restaurants geserveerd. De bouillon zelf heeft een verwarmend effect en pannenkoekenreepjes of slakken zorgen voor energie voor de rest van de dag.

RECEPT:
Pannenkoekensoep (Flädlesuppe)
Een soep die zowel geschikt is voor een gewoon thuisdiner als voor een voortreffelijk feest.

Ingrediënten
een glas meel
2 eieren
een glas melk
zout, suiker, nootmuskaat
1 liter vlees- of groentebouillon
frituurolie
een bosje bieslook

Een bereidingswijze
  • Bereid het pannenkoekdeeg voor
    Meng bloem, melk en eieren tot een glad mengsel. Voeg een snufje zout, een beetje suiker en nootmuskaat toe.
    Bak de pannenkoeken
    Verhit een kleine hoeveelheid olie in een pan. Giet het deeg in porties in de pan en bak de dunne pannenkoeken goudbruin.
    Snijd de pannenkoeken
    Pannenkoeken kun je op twee manieren bereiden. Snijd ze in reepjes of rol ze in strakke rollen en snijd ze in plakjes.
    Bereid het gerecht voor
    Schik de pannenkoeken in kommen en overgiet met de hete bouillon. Bestrooi met verse bieslook.

De soep smaakt heerlijk bij gekookte groenten. Snijd ze gewoon in stukken en leg ze samen met de pannenkoeken op een bord. Groenten als wortel, bleekselderij en peterselie doen het hier goed, maar ook gekookte spruitjes of broccoli. In plaats van bieslook kun je ook andere kruiden toevoegen, zoals peterselie of verse koriander. Het karakter van de soep wordt gegeven door een teentje knoflook dat door een pers wordt geperst of een halve theelepel geraspte gemberwortel. Gooi knoflook of gember gewoon in een hete bouillon voor het serveren.


Samengesteld door: Alicja Kowalczyk


https://odzywianie.wprost.pl/produkty/1 ... e-dni.html

JanTorun
Berichten: 341
Lid geworden op: ma jan 18, 2021 10:35 am

Re: Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen

Bericht door JanTorun » ma nov 07, 2022 6:29 am

Soepen zijn een gezond onderdeel van je dagelijkse voeding. In het herfst- en winterseizoen zullen ze het lichaam bovendien opwarmen . Het geheim van pannenkoekensoep zijn niet de pannenkoeken zelf, maar een goede bouillon. Je kunt een goede bouillon gebruiken of, in de vegetarische versie, essentiële groentebouillon. Kant-en-klare bouillonblokjes raden wij ten zeerste af.
Warmt wel op tot je moet afwateren bij een gure wind en -20 graden. :lol:

Lech
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen

Bericht door Lech » ma nov 07, 2022 12:43 pm

JanTorun schreef:
ma nov 07, 2022 6:29 am
Soepen zijn een gezond onderdeel van je dagelijkse voeding. In het herfst- en winterseizoen zullen ze het lichaam bovendien opwarmen . Het geheim van pannenkoekensoep zijn niet de pannenkoeken zelf, maar een goede bouillon. Je kunt een goede bouillon gebruiken of, in de vegetarische versie, essentiële groentebouillon. Kant-en-klare bouillonblokjes raden wij ten zeerste af.
Warmt wel op tot je moet afwateren bij een gure wind en -20 graden. :lol:
Zolang je de wind maar in de rug hebt JanTorun :lol:

JanTorun
Berichten: 341
Lid geworden op: ma jan 18, 2021 10:35 am

Re: Pannenkoekensoep. Een Zwabische lekkernij voor de herfstdagen

Bericht door JanTorun » ma nov 07, 2022 1:15 pm

Een kleine schoenmaat is aanbevolen. :roll:

Plaats reactie