In de herfst en winter heeft het lichaam vullende en verwarmende gerechten nodig. Dit is de 100% plantaardige wortelsoep met kerrie en gember.
Het is de moeite waard om aromatische en verwarmende ingrediënten toe te voegen aan herfstsoepen. Deze omvatten knoflook, gember en hete pepers. Zo'n combinatie zal je niet alleen opwarmen, maar ook de immuniteit ondersteunen. Onze receptensoep is perfect als gezonde maaltijd tijdens een infectie.
Waarom is het de moeite waard om wortels te eten?
Wortelen zijn een onschatbare bron van vitamines en sporenelementen. Bovendien is het gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Het bevat vitamine A , bètacaroteen, vitamine C en vitamine B. Het is rijk aan magnesium, fosfor, kalium, koper en mangaan . Het is licht verteerbaar, heeft een goede invloed op de werking van de darmen, helpt bij het reguleren van de bloeddruk en regelmatig eten zorgt ervoor dat de huid er gezond uitziet. Wortelen zijn kankerbestrijdend en hebben antioxiderende eigenschappen.
Hoe wortelsoep te diversifiëren?
Het opgegeven recept kan worden gewijzigd. Een lepel pindakaas zal de smaak van de soep opfleuren. Naast wortelen kun je er ook andere groenten aan toevoegen: peterselie, bleekselderij of pompoen. Bij het serveren van de soep kunt u uw fantasie de vrije loop laten. We raden aan om het te besprenkelen met verse bieslook, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Dit kunnen knoflookcroutons, peterselie, koriander, zwarte komijn of geraspte kaas zijn. Je kunt ook een beetje gezonde olie, bijv. pompoenpitten , aan de soepkom toevoegen .
Wortel Curry Soep
Een verwarmende en romige soep voor herfst en winter.
Voorbereidingstijd 15 minuten.
Kooktijd 25 minuten.
Ingrediënten
- 4 grote wortelen
ui
2 teentjes knoflook
1,5 liter groentebouillon
een half kopje kokosmelk
2 theelepels kerrie
1/4 theelepel hete peper
een halve theelepel geraspte, verse gember
zout
3 eetlepels olie
halve bos bieslook
Bereid de ingrediënten voor, sauteer de groenten
Snijd de wortel in stukjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit op de bodem van de pan de olie. Gooi in wortelen, uien, knoflook, geraspte gember, kerrie en paprika. Bak al roerend een paar minuten.
Kook de soep
Giet de bouillon in de pan. Kook ze allemaal samen tot de wortelen zacht zijn. Voeg kokosmelk toe en breng op smaak met zout. Mix de soep tot een gladde massa. Serveer bestrooid met verse, gehakte bieslook.
https://odzywianie.wprost.pl/przepisy/1 ... hewki.html