Bietencarpaccio

Lech
Berichten: 4954
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Bietencarpaccio

Bericht door Lech » vr nov 25, 2022 6:19 am

Bietencarpaccio. Probeer het recept voor een van de gezondste gerechten
Afbeelding
Bieten zijn een uiterst gezonde groente. Hun mooie kleur wordt gegeven door de betalins die erin zitten, die ontstekingen in het lichaam verminderen en beschermen tegen kanker. Gebruik ze zo vaak mogelijk in de keuken. We raden aan om carpaccio van rode biet te maken. Het heeft een originele smaak en ziet er prachtig uit op het bord.

Zowel de bietenwortel als de bladeren zitten boordevol voedingsstoffen. Eén biet bevat slechts 35 calorieën en bevat geen vet, verzadigd vet of cholesterol . Daarin vinden we o.a.:

natrium - 64 mg,
koolhydraten - 8 mg,
vezels - 2 g,
suiker - 6 g,
eiwit - 1 g.

Het eten van bieten voorkomt hartaandoeningen en beroertes
Bieten zijn rijk aan foliumzuur (vitamine B9), dat cellen helpt groeien en functioneren. Het speelt een sleutelrol bij het beheersen van schade aan bloedvaten, wat het risico op hartaandoeningen en beroertes kan verminderen .

Verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren
Het stikstofmonoxide in bieten verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren, waardoor hun efficiëntie toeneemt. Sommige sporters eten tijdens het sporten rode biet of drinken bietensap om hun prestaties te verbeteren.

Verlaagt de bloeddruk
Bieten zijn rijk aan nitraten , die in het lichaam worden omgezet in stikstofmonoxide. Deze verbinding verlaagt de bloeddruk door de bloedvaten te laten ontspannen en verwijden.

Versterkt het spijsverteringsstelsel en de immuniteit
Bieten zijn rijk aan vezels, wat de kans op obstipatie verkleint en de groei van goede bacteriën in de darm bevordert. Het heeft ook het effect van het versterken van het immuunsysteem.

Probeer het recept voor carpaccio van rode biet
RECEPT:
Bietencarpaccio


Voorbereidingstijd

1 minuut.
kooktijd 10 minuten
Aantal porties 2

Ingrediënten
2 middelgrote bieten
2 handvol rucola
100 g zachte geitenkaas
40 g walnoten
dressing:
4 eetlepels olijfolie
sap van ½ citroen
vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Bak de bieten
Was de bieten en dep ze droog met keukenpapier. Wikkel elke biet afzonderlijk in aluminiumfolie en leg ze in een ovenvaste schaal. Zet in de voorverwarmde oven op 190°C en bak ongeveer 60-90 minuten. De baktijd van de bieten is afhankelijk van hun grootte. Zet de geroosterde bieten opzij om af te koelen.
Bak de noten
Hussel de noten in een droge, hete koekenpan. Voeg slechts zoveel toe als in één laag past. Rooster de walnoten op middelhoog vuur, kijk en roer regelmatig, tot de walnoten bruin beginnen te worden en geurig zijn. Het braden duurt meestal ongeveer 5 minuten. Koel de voorbereide noten en snijd ze in kleinere stukjes.
Snijd de bieten
Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Een groentesnijder is hiervoor ideaal. Schik de plakjes rode biet op twee borden. Leg een handvol rucola op de bieten, bestrooi met een portie geitenkaas en bestrooi met noten.
Bereid de dressing voor
Voeg het citroensap en zout toe aan de olijfolie en meng tot een geheel. Giet de zo bereide dressing over de carpaccio en bestrooi met versgemalen peper.
Koel het gerecht af
Kant-en-klare carpaccio van rode biet kan het beste voor het opdienen in de koelkast worden gekoeld. U kunt gekookte bieten gebruiken om het gerecht te bereiden, maar geroosterd smaken ze veel lekkerder. Citroensap kan worden vervangen door balsamicoazijn.


https://odzywianie.wprost.pl/produkty/1 ... h-dan.html

Plaats reactie