Heerlijke cake vol noten en gedroogd fruit. Probeer ons recept

Lech
Berichten: 4948
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Heerlijke cake vol noten en gedroogd fruit. Probeer ons recept

Bericht door Lech » ma dec 19, 2022 6:17 am

Heerlijke cake vol noten en gedroogd fruit. Probeer ons recept
Afbeelding
Zoet en vol heerlijke noten en gedroogde vruchten. Dit is de perfecte taart. Deze cake is perfect bij de koffie. Veel mensen kunnen zich geen kerst zonder voorstellen.

Keks is een "rijke" cake, allemaal dankzij een grote hoeveelheid noten en gedroogd fruit en gekonfijt fruit. Het ziet er prachtig uit op de feesttafel en als je het zelf bakt, kan het een geschenk zijn voor je gastheren als je gasten bezoekt.

Welke noten en gedroogd fruit om aan de cake toe te voegen?
Het recept bevat 400 g noten en gedroogd fruit. Welke je kiest - het is aan jou. Het mengsel kan bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappelschillen, gedroogde abrikozen, gedroogde veenbessen, rozijnen en walnoten bevatten. Snijd groter gedroogd fruit, zoals abrikozen, in kleinere stukjes. Het is erg belangrijk om de noten en gedroogde vruchten goed door de bloem te mengen, hierdoor zakken ze niet allemaal naar de bodem tijdens het bakken. U kunt uw favoriete noten aan de cake toevoegen , maar het is beter om zachte te kiezen (bijvoorbeeld pecannoten , walnoten of cashewnoten). Dit is een cake die in dunnere stukken wordt gesneden en hardere noten (bijv. hazelnoten) zullen het moeilijk maken.

Waar moet je op letten bij het maken van cakedeeg?
Het is belangrijk dat de massa van boter, suiker en eieren echt luchtig is. Het is het beste om het op de hoogste snelheid van de mixer te kloppen. Haal de boter op tijd uit de koelkast (hij moet zacht maar niet gesmolten zijn), de eieren moeten ook op kamertemperatuur zijn.

Hoe versier je een taart?
Als je een taart wilt decoreren, kun je hiervoor het beste witte frosting gebruiken. Het kan royal icing zijn van poedersuiker en eiwit of icing op basis van suiker en citroensap. Je kunt de met glazuur bedekte cake ook decoreren met noten en gekonfijte sinaasappelschil. In de eenvoudigste versie kun je de cake eenvoudig met poedersuiker strooien.

RECEPT:
fruitcake
Traditionele cake met noten en gedroogd fruit.

Categorie
Toetje
Soort keuken
traditioneel
Voorbereidingstijd
20 minuten
kooktijd
50 minuten
Aantal porties
10

Ingrediënten
- 2 kopjes tarwebloem
- 3/4 kopje poedersuiker
- een stuk zachte boter
- 6 eieren
- 1 eetlepel room 18 procent
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 400 g gedroogd fruit en noten
- boter en paneermeel om de vorm te bestrooien


Bereidingswijze
- Meng de noten met de bloem
- Meng de bloem grondig met bakpoeder en zout. Voeg de noten toe en meng alles goed.
- Klop de boter, suiker en eieren los
- Doe de zachte boter samen met de suiker in een aparte kom. Mix tot licht en luchtig (mix gedurende een paar minuten). Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en meng goed. Het hoort luchtig te zijn.
- Meng het deeg
- Voeg aan de massa boter en eieren de bloem toe met gedroogd fruit en noten en een lepel room. Meng alles met een lepel.
- Bak een taart
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Doe het deeg in een vorm en bak ongeveer 50-60 minuten (tot een droge tandenstoker) op 170 graden Celsius.

https://odzywianie.wprost.pl/przepisy/1 ... zepis.html

Plaats reactie