VARKENSROLLETJES GEVULD MET KAAS EN APPEL. EEN MAKKELIJK RECEPT VOOR EEN SPECTACULAIR GERECHT

Lech
Berichten: 4948
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

VARKENSROLLETJES GEVULD MET KAAS EN APPEL. EEN MAKKELIJK RECEPT VOOR EEN SPECTACULAIR GERECHT

Bericht door Lech » ma jan 02, 2023 6:20 am

VARKENSROLLETJES GEVULD MET KAAS EN APPEL. EEN MAKKELIJK RECEPT VOOR EEN SPECTACULAIR GERECHT
Afbeelding

Varkensrolletjes gevuld met kaas en appel zijn heerlijk, mals en sappig. De varkenslende is omwikkeld met krokant spek, wat in combinatie met een zoete appel en kaas een doodgewone kotelet omtovert tot een krankzinnig en indrukwekkend gerecht. Het is moeilijk te geloven dat karbonades zo gemakkelijk kunnen worden bereid. Hier is een beproefd recept voor karbonades uit de oven.

Hoe maak je karbonades met kaas?
Plakjes varkensvlees moeten in dunne schnitzels worden gebroken. Op de helft worden plakjes kaas en een in plakjes gesneden appel gelegd. Varkenskarbonades worden tot een rollade gerold, in spek gewikkeld en met tandenstokers vastgemaakt. Het vlees moet worden gekruid met zout, peper en verse tijm, wat de smaak van varkensvlees perfect benadrukt. Vervolgens worden ze in een bakvorm geplaatst die is ingevet met olie of bekleed met bakpapier. Het vlees wordt ongeveer een half uur gebakken op 200 graden C.

Recept voor karbonades met kaas
Dit is een eenvoudig recept voor karbonades in een smakelijke en smakelijke versie.
De bereiding van het gerecht kost niet veel tijd. Het duurt ongeveer 45 minuten om het klaar te maken.
De lijst met ingrediënten is niet lang. Dit zijn gemakkelijk verkrijgbare producten, dus varkenslende gevuld met kaas kan het hele jaar door gemaakt worden.
Goudse kaas is het lekkerst, maar cheddar of edammer kaas werkt ook.
Het spek moet heel dun gesneden zijn.
De appels voor de vulling moeten stevig zijn en niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Het gerecht wordt op smaak gebracht met verse tijm, maar je kunt ook rozemarijn of salie gebruiken. Verse kruiden zullen gedroogde kruiden vervangen.
Het gerecht wordt zonder deksel in de oven gebakken. Door de lende in spek te wikkelen, blijft de juiste vochtigheid behouden, die tijdens het bakken krokant wordt.

Wat te serveren varkensrolletjes met kaas?
Op deze manier bereide varkenslende, met kaas en knapperige appel, smaakt heerlijk met diverse toevoegingen. Rolls kunnen worden geserveerd met gekookte, gebakken of aardappelpuree. Ze passen altijd goed bij geroosterde of gegrilde groenten. Lichte salades en sappige salades passen ook goed bij varkenslende in spek.

Wanneer varkenskarbonades met kaas serveren?
Dit is een recept dat je het hele jaar door kunt gebruiken. Dankzij het feit dat de ingrediënten gemakkelijk verkrijgbaar zijn, kunnen ze in het rond worden gemaakt. Varkenskarbonades met kaas zijn perfect voor verschillende gelegenheden en feestdagen. Ze zien er fenomenaal uit en zullen zeker de aandacht trekken van familie en gasten. Varkenslende kookt snel, dus je kunt het zelfs tijdens de gebruikelijke week serveren.


INGREDIËNTEN
- 4 KARBONADES, ONGEVEER 2 CM DIK
- 100 G GOUDSE KAAS, IN PLAKJES
- 100 G GEROOKT SPEK IN DUNNE PLAKJES
- 1 APPEL
- 1 EETLEPEL GEHAKTE VERSE TIJM
- ZOUT PEPER

STAP VOOR STAP VOORBEREIDING
- Snijd de appel in dunne plakjes, verwijder het klokhuis.
- Snijd elke kotelet in dunne plakjes. Kruid met peper en zout.
- Leg een plakje kaas en appelschijfjes op de helft van de lendenen.
- Rol de karbonades tot een rollade en kruid elke kant met verse tijm.
- Wikkel in spek, zet vast met tandenstokers en leg in een met olie ingevette bakvorm of bekleed met bakpapier.
- Zet in de voorverwarmde oven op 200 graden C en bak ongeveer 30 minuten.
- Laat het vlees na het uitnemen een paar minuten rusten.
- Verwijder tandenstokers voor het opdienen.



https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-g ... -tN18.html

Plaats reactie