ZACIERKOWASOEP VOLGENS OMA KRYSIA'S RECEPT

Lech
Berichten: 4948
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

ZACIERKOWASOEP VOLGENS OMA KRYSIA'S RECEPT

Bericht door Lech » di mar 14, 2023 6:24 am

ZACIERKOWASOEP VOLGENS OMA KRYSIA'S RECEPT
Afbeelding
Zacierkowa-soep met aardappelen is onze favoriete soep uit de kindertijd. Makkelijk te bereiden en zeer smakelijke soep. Het geheim zit natuurlijk in de troffels. Je kunt kant-en-klare kopen, maar zelfgemaakte zijn het lekkerst. Precies zoals oma Krysia altijd maakte. Hier is het recept voor een echte pureesoep!

INGREDIËNTEN
VOOR TROFFELS:
1 EI
ONGEVEER 4 EETLEPELS BLOEM + BLOEM OM DE NOEDELS TE ZEVEN
SNUFJE ZOUT
VOOR DE SOEP:
ITALIAANS
1 EETLEPEL BOTER OF OLIE
1-2 EETLEPELS MAGGIKRUID OF EEN PAAR LAVASBLAADJES
1/2 UI
1 TEENTJE KNOFLOOK
4 AARDAPPELEN
GROENE PETERSELIE OF DILLE OM TE BESTROOIEN
3-4 PLAKJES SPEK OF BACON (OPTIONEEL)


STAP VOOR STAP VOORBEREIDING
Bereiding van de puree: Meng in een kom de bloem met het ei, een beetje warm water en zout.
Kneed het deeg iets dikker dan voor dumplings en pluk kleine bolvormige dumplings van het uitgerolde stuk.
Bestrooi ze met bloem zodat ze niet plakken.

Zacierka: een recept voor een klassieke toevoeging aan soepen en sauzenGroentebasis voor zacierkowa: Rasp de groenten op een rasp met grote gaten, stoof ongeveer 5-7 minuten met vet op een vuurtje.
Giet 1,5 liter heet water, voeg de ui, knoflook en maggi toe die boven het vuur geroosterd zijn.

We koken een paar minuten.
Voeg de in dikke blokjes gesneden aardappelen toe en pureer ze door de bouillon.
Voeg gehakte greens toe als de aardappelen zacht zijn.
Als je wilt dat de soep voedzamer is en de smaak van gerookt vlees heeft, kun je het spek in kleine stukjes snijden en in een pan bakken.
Doe dan het spek (zonder gesmolten vet) in de soep.





https://beszamel.se.pl/przepisy/zupy-na ... -ta4Y.html

Plaats reactie