VOL IJZER EN GEZONDE KIPPENHARTEN GESTOOFD IN ROOMSAUS

Lech
Berichten: 4948
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

VOL IJZER EN GEZONDE KIPPENHARTEN GESTOOFD IN ROOMSAUS

Bericht door Lech » di mar 28, 2023 5:47 am

VOL IJZER EN GEZONDE KIPPENHARTEN GESTOOFD IN ROOMSAUS
Afbeelding
In roomsaus gestoofde kippenharten is een voordelig recept voor een stevig diner. Een portie van 500 g harten kost ongeveer PLN 4-5, waardoor deze waardevolle eiwitbron de goedkoopste op de markt is. En niet alleen eiwitten, maar ook het ijzer dat we nodig hebben, en in een gemakkelijk opneembare vorm, daarom zouden mensen met bloedarmoede zo vaak mogelijk harten moeten eten.

Het donkere hartvlees is rijk aan myoglobine - een eiwit dat verantwoordelijk is voor het zuurstofbeheer in de spieren en ijzerionen bevat - waardoor de voedingswaarde ervan hoger is dan die van andere delen van de kip.Ijzerion is het belangrijkste bestanddeel van het rode vlees bloedpigment (hemoglobine), ook nodig bij het
aanmaken van rode bloedcellen in het beenmerg. mensen die aan bloedarmoede lijden, moeten daarom zo vaak mogelijk naar kippenharten grijpen. Maar ook gezonde mensen hebben baat bij voeding die veel ijzer bevat in een goed opneembare vorm. We raden dit klassieke recept niet alleen om economische redenen aan, maar vooral om gezondheidsredenen!


INGREDIËNTEN
450 G KIPPENHARTEN
1 UI
2 EETLEPELS OLIE
2 EETLEPELS ROOM 18%
1 EETLEPEL MEEL
100 ML WATER
ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK


STAP VOOR STAP VOORBEREIDING
Bereid harten voor.
Snijd overtollig vet en restanten van bloedvaten weg.
Snijd verticaal door en was alle bloedresten weg.
Snijd de ui fijn.
Verhit de olie in de pan.
Voeg ui toe en bak tot glazig.
Voeg de voorbereide hartjes toe en bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
Breng op smaak met zout en peper, giet water en voeg zure room gemengd met bloem toe.
Mengen.
Dek af met een deksel en laat 50 minuten op laag vuur sudderen.
Serveer met griesmeel of volkoren pasta.

Plaats reactie