Witte worst

Lech
Berichten: 4948
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Witte worst

Bericht door Lech » do mar 21, 2024 6:11 am

Weet jij hoe je witte worst moet brouwen? Op deze manier wordt het perfect
Afbeelding
Witte worst is een van de traditionele paaslekkernijen. Het is niet moeilijk om te bereiden, omdat het alleen maar gebroeid hoeft te worden. Hierdoor zal het heerlijk en aromatisch zijn en zal de schil ongescheurd blijven. Om dit effect te bereiken is het echter niet voldoende om de worst in heet water te leggen. Wij vertellen u wat nog meer belangrijk is en hoe u fouten kunt voorkomen.

Witte worst bestaat voornamelijk uit varkensvlees, soms met wat rundvlees. Het moet goed op smaak zijn met peper, marjolein en knoflook. Voor Pasen gaan wij op zoek naar de lekkerste witte worst. Helaas kan de smaak worden bedorven door onjuiste verwarming. Wij eten het zeker het vaakst "uit water". Witte worst koken is een vergissing, maar ook bij het stomen kunnen fouten optreden. Hoe voorkom je dat de worst uitdroogt?

Let op de temperatuur
De eerste stap in het worstbrouwproces is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is water koken en een tijdje wachten tot de temperatuur ongeveer 80 graden Celsius bereikt. Om de meting nauwkeurig te maken, kunt u ook een thermometer gebruiken.

Doe de worst in het water en stoom hem afgedekt ongeveer 15-20 minuten. De begintemperatuur van het water is erg belangrijk, omdat een koude worst ervoor zorgt dat deze wat afkoelt. De ideale temperatuur van de worst moet 68 graden C zijn, dan is hij warm van binnen en behoudt hij het juiste vocht. Hoe te controleren? Hiervoor is het opnieuw goed om een ​​thermometer te gebruiken. Het is de moeite waard om het vóór Kerstmis te kopen, omdat het je zal helpen heerlijke worst te bereiden. Als je op de temperatuur let, verliest hij zeker geen vocht en behoudt hij zijn volle smaak.

Vergeet scheuren
Ben je van plan om witte waterworst op de tafel te serveren ? Het ziet er mooi uit als de hoes niet barst. Dit zal niet gebeuren als de watertemperatuur geschikt is. Je kunt de worst ook van tevoren doorprikken met een vork of tandenstoker. Hierdoor zal het vet vrij stromen en blijft het omhulsel intact. Deze methode zorgt er echter voor dat de worst veel smaak en zout verliest. Wilt u stoppen met naalden? Houd de watertemperatuur goed in de gaten: als deze niet te hoog is, blijft de behuizing intact.

Zorg voor accessoires
Bij het brouwen van worst is de watertemperatuur belangrijk. Maar vergeet accessoires niet! Zout eerst het water. Voeg ook knoflook, laurierblaadjes, peper en piment toe. Het is een klassieker. Wil je iets nieuws proberen? Voeg ook warme melk toe aan het water. Dan zal de worst een zeer delicate smaak hebben. Wil je dat de worst een sterkere smaak heeft? Blancheer het in bouillon met kruiden.





https://pysznosci.pl/wiesz-jak-parzyc-b ... 340230528a

Plaats reactie