Poolse salade

Lech
Berichten: 4783
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Poolse salade

Bericht door Lech » za aug 27, 2011 7:45 am

Poolse salade

Ingrediënten voor 8 personen
Voor de salade:
*4 zoute haringen
*4 in de schil gekookte aardappelen
*300 gram wortelen uit blik
*2 augurken
*100 gram champignons uit blik

Voor de dressing:
*100 gram mayonaise
*5 eetlepels melk
*zout
*peper
*knoflook teen uit de pers
*nootmuskaat

Voor de garnering:
*4 hardgekookte eieren
*2 theelepels mayonaise
*zout
*peper
*kervel
*dragon

Bereidingswijze
Kook de aardappelen en eieren.
De haring, de gekookte gepelde aardappelen, de uitgelekte wortelen en de augurken in stukjes snijden.
De champignons laten uitlekken, halveren en met de andere ingrediënten vermengen.
De melk door de mayonaise roeren en deze kruiden met zout, peper, knoflook en een snufje nootmuskaat.
Over de salade gieten en er luchtig doorscheppen.
De schaal afdekken en een half uurtje in de koelkast zetten.
De hardgekookte eieren pellen en in de lengte halveren.
Het eigeel eruit scheppen en door een zeef drukken.
De mayonaise er door roeren en kruiden met wat zout en peper.
De eiwitten hiermee vullen.
De salade garneren met deze gevulde eieren.
De verse kervel en dragon afspoelen, drogen, fijnhakken en over de eieren strooien.

Serveertips
Als afwisseling kunnen ook in plaats van haring resten gebraden vlees, gekookte ham of een worstsoort worden gebruikt.
Lekker met donkerbruin- of roggebrood.
Een glaasje Wodka erbij maakt het helemaal af.

Plaats reactie