Poznań in Polen wordt het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger V Corps

Informatie over de Poolse politiek mag hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3549
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Poznań in Polen wordt het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger V Corps

Bericht door Lech » do sep 10, 2020 5:08 am

Poznań in Polen wordt het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger V Corps
09.09.2020 23:00

De westelijke Poolse stad Poznań zal de locatie zijn van een voorste commandopost van het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger van het Vijfde Korps, zeiden militaire functionarissen woensdag.
Afbeelding
De verhuizing werd aangekondigd nadat Polen en de Verenigde Staten vorige maand een belangrijke overeenkomst voor defensiesamenwerking hadden getekend om 1.000 extra Amerikaanse troepen in dit land te stationeren.

Die overeenkomst werd lang gezocht door Polen, een trouwe Amerikaanse militaire bondgenoot die bang was voor Rusland. Rond de 4.500 Amerikaanse troepen waren al roterend in Polen gestationeerd.

De Poolse president Andrzej Duda zei destijds dat de deal tussen de twee landen "ons naar de volgende, nog sterkere fase van defensie en militaire samenwerking brengt".

Te midden van de vrees voor Russische agressie hebben de autoriteiten in Warschau zich intensief ingespannen om een ​​groter aantal Amerikaanse troepen veilig te stellen in Polen, dat aan de oostelijke flank van de NAVO ligt.

De Amerikaanse ambassade in Warschau kondigde woensdag in een Twitter-bericht aan dat Poznań gastheer zou zijn voor de commandopost van het Vijfde Korps HQ en dat Amerikaanse troepen in oktober in de Poolse stad zouden aankomen.


Het Amerikaanse leger in Europa zei in een verklaring: “De primaire missie van het nieuwe voorwaartse hoofdkwartier zal zijn om de operationele planning, het commando over de missie en het toezicht op de roterende troepen in Europa uit te voeren.

"Het zal ook extra mogelijkheden bieden om bondgenoten en partners in de regio te ondersteunen", aldus de verklaring.

'Hechte relatie'

Lt. Gen. John. S. Kolasheski, de bevelvoerende generaal van het Vijfde Korps, zei: "We hebben een sterke relatie met onze Poolse bondgenoten en waarderen de uitstekende steun die zij bieden aan onze rotatiesoldaten."

Hij voegde eraan toe: "Terwijl we de voorste commandopost van het V Corps in Poznań verdedigen, kijken we ernaar uit om die relatie te versterken terwijl we samenwerken om paraatheid op te bouwen en de interoperabiliteit tussen onze legers en die van onze bondgenoten en partners te verbeteren."

Na Moskou's annexatie van de Krim-regio van Oekraïne in 2014, besloot de NAVO op een top in Warschau in juli 2016 om vier roterende multinationale bataljons in te zetten in Polen en de Baltische staten.Bron: US Army Europe / Amerikaanse ambassade in Polen

Plaats reactie