Pools parlementslid verspreidt omstreden cartoon met koeien in nazi-kampkledij aan de slachtbank

Informatie over de Poolse politiek mag hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Pools parlementslid verspreidt omstreden cartoon met koeien in nazi-kampkledij aan de slachtbank

Bericht door Lech » vr jan 24, 2020 6:08 am

Pools parlementslid verspreidt omstreden cartoon met koeien in nazi-kampkledij aan de slachtbank

Een Pools parlementslid in het Europees Parlement deelde op sociale media een tekening met koeien in een slachthuis met gestreepte uniformen met gele sterren zoals die van de nazi’s door Joden in concentratiekampen werden gedragen.
Afbeelding
De Poolse Sylwia Spurek (plaatje hierboven), een 43-jarig parlementslid van de Poolse linkse partij Wiosna en zetelt in dhet Europees Parlement in het linkse blok Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S & D).

Zij is een advocate en professor in de rechten, en zetelt in de Commissie Burgerrechten, Justitie en Binnenlandse Zaken alsmede de Commissie Volksgezondheid en Voedselkwaliteit van het Europees Parlement.

Via haar Twitter-account deelde Sylwia Spurek een cartoon van de Australische kunstenares Jo Fredricks, die zich richt op dierenwelzijn. Frederics, een bekende dierenrechtenactiviste afkomstig uit het noorden van New South Wales, groeide op in een veehouderij. In haar oeuvre onder de titel ‘Animal Holocaust‘ gebruikt de kunstenares de symboliek van nazi-Duitsland om de moderne veehouderij weer te geven.

Op de afbeelding van Frederics die het Poolse parlementslid Spurek doorstuurde is te zien hoe koeien gekleed in gevangenisuniformen van de concentratie- en vernietigingskampen, met gele insignes, wachten om te worden geslacht.
Afbeelding
“Frederics opent ogen op de houding ten opzichte van vee,” twitterde Sylwia Spurek, “goed herinnerend dat het tijd wordt voor een serieuze discussie over de houding ten opzichte van dieren, de omstandigheden waarin ze worden gehouden, en hoe we ze doden. Is het menselijk en durven we dit nog agricultuur heten?“

Nadat de tweet de Poolse media in beroering bracht, veroordeelde het kantoor van de Amerikaanse Joodse Commissie de tweet in een verklaring waarin stond: “De tweet die door de woordvoerder werd gebruikt schoffeert slachtoffers van de Holocaust en overlevenden van concentratie- en vernietigingskampen en is ook kwetsend voor gevoelige veganisten.“
Afbeelding
Een andere confronterende tekening van Jo Frederics:
“Joden lieten zich als schapen naar de slachtbank drijven”


https://brabosh.com/2020/01/23/pqpct-rri-2/

Plaats reactie