Corona

Info uit de Poolse kranten, t.v., etc. kan hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » wo sep 02, 2020 5:36 am

Gisteren 550 nieuwe gevallen.

Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » ma sep 07, 2020 4:56 am

De regering onthult haar nieuwe, "slimme" responsstrategie voor het coronavirus. Wat gaat er veranderen?

De minister van Volksgezondheid heeft de Poolse reactiestrategie op het coronavirus voor de herfst onthuld. Er komen meer mobiele verzamelpunten voor monsters en meer ziekenhuizen worden voorbereid om voor geïnfecteerde patiënten te zorgen.


De minister van Volksgezondheid heeft de Poolse reactiestrategie op het coronavirus voor de herfst onthuld. Er komen meer mobiele verzamelpunten voor monsters en meer ziekenhuizen worden voorbereid om voor geïnfecteerde patiënten te zorgen.

-Het wordt een "slimme" strategie - zei de nieuwe minister van Volksgezondheid, Adam Niedzielski. Slim betekent in dit geval dat de maatregelen die worden genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan, afhangen van de besmettingsschaal in een bepaalde regio of stad. - We vinden het niet nodig om één enkele oplossing voor het hele land te introduceren. Onze risicomanagementstrategie wordt nu flexibeler. - hij wees erop. Sprekend over het belang van het overwegen van factoren als sociale en economische kosten naast de volksgezondheid bij het opstellen van de reactiestrategie van het land op het coronavirus, maakte de minister ook duidelijk dat een andere lockdown uitgesloten is. Hij noemde het besluit om scholen te heropenen als voorbeeld. Een andere beslissing zou hebben betekend dat ouders, die gedwongen waren om thuis te blijven om voor hun kinderen te zorgen en hun leerproces te volgen, niet konden gaan werken. Dit zou op zijn beurt leiden tot hoge kosten voor de Poolse economie als geheel. De "psychologische kosten" die worden opgelegd aan kinderen die geen sociaal contact met hun leeftijdsgenoten hebben (noodzakelijk voor een gezond ontwikkelingsproces) is nog een ander probleem.

Geen ziekenhuizen meer aangewezen voor de behandeling van COVID-19-patiënten. Wat is het alternatief?
De overheid schaft ziekenhuizen af ​​die uitsluitend bestemd zijn om patiënten te behandelen die besmet zijn met het coronavirus. De medische zorg voor patiënten met infectieverschijnselen wordt op drie niveaus verleend. Ziekenhuizen op stads- en districtsniveau zullen de eerste zijn. Elk van hen zal worden uitgerust met een isolatieafdeling voor patiënten die van besmetting worden verdacht. Het is hun taak om de patiënt op te vangen, een test uit te voeren en, als het resultaat positief blijkt, hem / haar door te verwijzen naar een van de 87 ziekenhuizen van niveau 2, waar de COVID-19-patiënten die specialistische zorg nodig hebben, worden behandeld. op de afdeling infectieziekten of de afdeling intensive care. Multispecialistische ziekenhuizen, die naast infectieziektenzorg ook een heel spectrum aan medische behandelingen bieden, vormen het derde niveau. Ziekenhuizen zoals deze krijgen COVID-19-patiënten die ook aanvullende medische zorg nodig hebben. Er komen 9 multispecialistische ziekenhuizen voor het hele land, waaronder bijvoorbeeld het Militair Klinisch Ziekenhuis nr. 4 in Wrocław, het Universitair Ziekenhuis in Krakau of het Centraal Klinisch Ziekenhuis van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Administratie in Warschau.

-Hoewel ziekenhuizen die uitsluitend zijn aangewezen om patiënten te behandelen die met het coronavirus zijn geïnfecteerd, verdwijnen, betekent dit niet dat het aantal beschikbare ziekenhuisbedden voor deze patiënten afneemt. - de vice-minister van Volksgezondheid, Waldemar Kraska, erop gewezen.


Er zijn ook plannen om het aantal "drive-thru" monsterafnamestations uit te breiden. Dergelijke mobiele punten maken het mogelijk om rechtstreeks bij de bestuurder een monster te nemen, zelfs zonder dat hij uit de auto hoeft te stappen. Momenteel zijn er 260 van dergelijke punten in Polen. De minister van Volksgezondheid beloofde hun aantal te verhogen tot 400 zodat er één in elk district is (powiat). Hij beloofde ook hun openingstijden te verlengen - vanaf nu zijn bijna alle mobiele punten twee uur per dag open.

De sanitaire inspectie die, zoals „Wyborcza” in een artikel van vorige week meldde, grotendeels inefficiënt en ondergefinancierd is, zal worden ontlast door een noodhulplijn die speciaal is opgezet voor mensen in quarantaine en isolatie. De medewerkers van de sanitaire inspectie moeten zich richten op een efficiëntere verzameling van epidemiologische inlichtingen. -De telefoonlijn zou klaar moeten zijn om de eerste vragen binnen de volgende maand te ontvangen, kondigde Niedzielski aan.

Symptomatische patiënten zullen worden getest. Hoe zit het met de rest?
Het tweede onderdeel van de herfstbestrijdingsstrategie van de overheid op het coronavirus zou "gerichte tests voor symptomatische patiënten" moeten omvatten. Mensen die in contact zijn gekomen met een besmette persoon en in quarantaine zijn geplaatst, worden niet meer getest. Degenen die in isolatie blijven na een positieve test op het coronavirus, worden automatisch vrijgelaten na 10 dagen, op voorwaarde dat ze geen symptomen vertonen. Het betekent geen verdere testen die tot nu toe nodig waren.

Testen zal verplicht zijn voor mensen in groepen met een hoger risico. Voordat iemand bijvoorbeeld wordt opgenomen in een sanatorium, een verpleeghuis of een hospice, moet iemand worden getest op COVID-19.

Mensen die symptomen als koorts of hoesten ervaren, moeten niet langer de sanitaire inspectie bellen, maar contact opnemen met een eerstelijnszorgverlener. - We willen dat het proces begint met een telefonisch medisch consult. Als de symptomen aanhouden of na een paar dagen ernstiger worden, is het natuurlijk nodig dat een arts de patiënt persoonlijk ziet en hem / haar uiteindelijk doorverwijst voor verder onderzoek. - kondigde de minister aan.

Should the test turn out positive, the patient will be referred for treatment at an infectious diseases ward. – I’d like all of us to calm down. Primary health care providers won’t be responsible for treating patients infected with the coronavirus – said Niedzielski, referring to the protests of family doctors who already announced that they won’t let their clinics become “coronavirus breeding grounds”.

Professor Andrzej Horban, a national consultant specializing in infectious diseases, also tried to calm down the concerned doctors. – We’re not exactly sure how many coronavirus infections there are in the group of respiratory tract infections that we see right now, but it is certainly not the dominant factor. Most infections are caused by other viruses- he assured them.https://wyborcza.pl/7,173236,26268179,g ... ategy.html

Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » vr sep 11, 2020 5:13 am

Polen voorzichtig met bruiloften temidden van een epidemie: rapport
10.09.2020 13:20


Een op de vier Polen zegt dat ze een uitnodiging voor een bruiloft en een receptie niet zouden accepteren tijdens een coronaviruspandemie, aldus een rapport van Santander Consumer Bank.

Bijna 30 procent zegt dat ze alleen naar een bruiloft zouden komen. Zestien procent zou op zowel de bruiloft als de receptie verschijnen, maar zou nauw contact met andere gasten vermijden.

Ondertussen zei 28,5 procent dat ze zowel een bruiloft als een receptie zouden bijwonen.

De grootste uitdaging voor bruiloftsorganisatoren, aldus het rapport, is het waarborgen van veiligheidsmaatregelen voor gasten.

"Nadat de regering in juni de mogelijkheid had hersteld om familie-evenementen te organiseren met een maximum van 150 personen, besloten veel stellen om bruiloften te organiseren [...] Met een groeiend aantal nieuwe besmettingen overweegt de regering echter om verdere beperkingen in te voeren. , ”Aldus het rapport.

In totaal hebben 72.453 mensen positief getest op het coronavirus in Polen sinds het begin van de pandemie, en tot nu toe zijn er 2.159 overleden aan de luchtwegaandoening COVID-19, zeiden functionarissen donderdag.

https://www.polskieradio.pl/395/7789/Ar ... mic-report

Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » di sep 15, 2020 5:32 am

15-9-2020
Het aantal nieuwe virusgevallen is volgens de volksgezondheidsautoriteiten met 377 gestegen ten opzichte van de vorige dag, terwijl het dodental met 15 toenam.

Lech
Berichten: 3548
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Corona

Bericht door Lech » do sep 17, 2020 5:07 am

Gisteren 600 nieuwe besmettingen

Plievo
Berichten: 2553
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Corona

Bericht door Plievo » do sep 24, 2020 4:20 pm

Ik ben een paar dagen in Szczecin en verbaas mij hier hoe men met de mondkapjes omgaat.
Men geeft aan dat hier streng gecontroleerd word op het dragen van mondkajes, maar in de winkels en trams dragen een kwart van de mensen het mondkapje niet. En van degene die hem dragen zie je veel mensen het kapje niet over de neus plaatsen.

Bij een ziekenhuis was het nog erger, zelfs verpleegkundigen dragen niet allemaal het kapje over de neus.
Bij de afdeling bloedaftappen was het hutje mutje vol, iedereen stond met nauwelijks of geen afstand in de ruimte wachtend op hun beurt.
Wij bleven buiten wachten tot het nummer van ons in beeld kwam en toen ging degene van ons die bloed moest laten aftappen pas naar binnen.

Plaats reactie