Het Poolse Tatra-gebergte zou binnenkort een toeristische trekpleister kunnen zijn: de minister

Info uit de Poolse kranten, t.v., etc. kan hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3550
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Het Poolse Tatra-gebergte zou binnenkort een toeristische trekpleister kunnen zijn: de minister

Bericht door Lech » di jun 23, 2020 5:17 am

Het Poolse Tatra-gebergte zou binnenkort een toeristische trekpleister kunnen zijn: de minister
22.06.2020 07:15

Met een gepland nieuw netwerk van wegen en spoorlijnen, kan het Poolse Tatra-gebergte binnenkort mogelijk net zoveel toeristen trekken als de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen, zei een minister.

Afbeelding
Minister van Infrastructuur Andrzej Adamczyk zei dat een nieuw goedgekeurd regeringsplan voor de ontwikkeling van het transportsysteem van het gebied tegen 2030 bedoeld is om het Poolse berggebied te helpen net zo aantrekkelijk te worden voor toeristen als populaire Italiaanse en Oostenrijkse resorts in de hoogste bergen van Europa.

"We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat toeristen ervoor kiezen om naar onze bergen te komen in plaats van ze te omzeilen op weg naar de Alpen en verder weg", zei hij.

Adamczyk sprak zaterdag tijdens zijn bezoek aan Skawa in de zuidelijke Tatra-regio, een dorp waar in de toekomst een nieuwe, 35 kilometer lange, verdeelde snelweg, bekend als Route nr. 7, doorheen zal lopen om het kuuroord Rabka te verbinden met Chyżne op de lands grens met Slowakije.

Het programma is ontworpen om de toegang tot de Tatra-regio te helpen verbeteren met behoud van de culturele en ecologische waarden, zei hij ook.

Adamczyk zei eerder deze maand dat Polen ondanks de pandemie van het coronavirus volop in beweging was met wegenbouwprojecten.

Tijdens een bezoek aan een bouwplaats in het oosten van het land zei Adamczyk dat er in het hele land meer dan 2.400 projecten lopen om wegen aan te leggen en te moderniseren, waardoor er tijdens de COVID-19-crisis ongeveer 1,5 miljoen banen zijn gered.

Premier Mateusz Morawiecki zei vorige week dat een reeks nieuwe wegenprojecten honderdduizenden nieuwe banen zou helpen creëren in Polen te midden van de coronaviruscrisis.https://www.polskieradio.pl/395/7989/Ar ... t-minister

Plaats reactie