Koninklijke kastelen in Europa vieren Kastelen dag

Info uit de Poolse kranten, t.v., etc. kan hier geplaatst worden.
Lech
Berichten: 3547
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Koninklijke kastelen in Europa vieren Kastelen dag

Bericht door Lech » ma jul 20, 2020 4:58 am

Koninklijke kastelen in Europa vieren Kastelen dag
19.07.2020 12:50

Het Koninklijk Kasteel in Warschau neemt op zondag deel aan de 5e editie van de Europese Paleisdag.
Afbeelding
Het Koninklijk Kasteel van Warschau is lid van de ARRE (Association des Résidences Royales Européennes), de Vereniging van Europese Koninklijke Residenties, een netwerk van dertig culturele instellingen uit 15 Europese landen, waaronder Oostenrijk, België, Denemarken, Nederland, Spanje, Monaco , Frankrijk, Italië of Groot-Brittannië, met als doel de kennis van de Europese gemeenschappelijke cultuur en erfgoed te bevorderen. Palace Day is een van de vele initiatieven van de ARRE en paleizen in heel Europa doen dit jaar via sociale media mee om hun collecties en afbeeldingen achter de schermen te delen.

De 5e editie van kastelen dag staat in het teken van muziek als een van de zeer belangrijke elemens van Royal Courts. Naast de online presentaties heeft het Koninklijk Kasteel vele attracties voor bezoekers voorbereid, zoals muzikale promenades vergezeld van concerten in de koninklijke tuinen en verschillende lezingen.

Het Royal Łazienki Park in Warschau, dat ook deelneemt aan de Palace Day, nodigt voor verschillende muziekevenementen uit, waaronder een concert met 18e-eeuwse Europese hofmuziek en een optreden van artiesten van de Poolse Koninklijke Opera.https://www.polskieradio.pl/395/7791/Ar ... Palace-Day

Plaats reactie