Sandrvich

Plaats reactie
Sandrvich
Berichten: 9
Lid geworden op: di nov 08, 2011 7:24 pm

Sandrvich

Bericht door Sandrvich » di nov 08, 2011 8:37 pm

Beste allemaal,

Ik ben sinds deze avond nieuw hier op het forum. Ik ben Sandrvich, in het echte leven Sander, 19 jaar oud en woonachtig in regio Breda. Een paar weken terug heb ik het forum al eens stilletjes doorgelezen en het leek mij wel een gezellige boel hier. Vanmiddag werd ik echter gecontacteerd door de beheerder via een ander forum n.a.v. van een reisverslag dat ik uitgetikt had of ik het hier wilde posten. Daardoor had ik ook geen excuus meer om me niet te registreren. ;)

Ik mag dan zelf wel een frans docent in opleiding zijn, in mijn vrije tijd houd ik mij vrijwel uitsluitend bezig met Centraal/Oost-Europa en alle bijbehorende talen. De interesse voor dit "onbekende gebied" voor mij is er al sinds mijn jeugd en ongetwijfeld aangewakkerd door mijn basisschool juf, die geregeld in Rusland zat en altijd prachtige verhalen wist te vertellen. Halverwege mijn middelbare school ging mijn broer eens op reis naar Bosnië en met de verhalen, muziek en uitspraken waar hij mee thuis kwam, begon ik mij hier echt in te interesseren. Al snel hadden m'n broer en ik een reis gepland naar Kraków en Zakopane "omdat de vliegticket zo goedkoop was", maar deze kon helaas niet doorgaan omdat mijn broer in de maand voor vertrek met Pfeiffer te maken kreeg. Zo was het eerste Slavisch-talige land dat ik uiteindelijk bezocht Slovenië. De zomer daarop ging ik met twee vrienden een rondreis maken op een Interrail pass in -met name- Centraal-Europa.
...Echter om van Stockholm in Servië te geraken, moesten we over Polen. :D Al vanaf het moment dat het vliegtuig de landingsbaan aantikte in Kraków en we over de typisch Oost-Europese betonplaten tot stilstand kwamen, vond ik Polen al een bijzonder land. Een maand later kwam ik nogmaals in Polen en toen begon ik mij er nog verder in te interesseren. In het jaar dat er op volgde ontdekte ik echter Roemenië dat volledig mijn hart gestolen had. Ik ben mezelf Roemeens gaan aanleren en heb hier afgelopen zomer nog profijt van gehad. Pas na afgelopen zomer kwam Polen pas weer in beeld. Samen met een vriend van mij, die van origine van Poolse afkomst is, kwamen we op het idee om met de EuroNight "Jan Kiepura" nog eens een weekendje Polen te gaan doen. Ik wilde heel graag eens naar Łódź toe, omdat ik heel erg houd van (industriële) puinzooi fotograferen en socialistische/communistische grootheid mij intrigeert.
Zo heeft dit uiteindelijk afgelopen weekend plaatsgevonden. Mede dankzij hem, heb ik op korte tijd allerlei dingetjes in het Pools geleerd en heeft hij mij het een en ander over Polen verteld. Daardoor is Polen een begrijpbaarder land geworden en de taal ook toegankelijker voor mij geworden. :)

Plievo
Berichten: 2615
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Sandrvich

Bericht door Plievo » di nov 08, 2011 9:45 pm

Hoi Sander,

Van harte welkom op het forum zz4 .
Jouw andere verhalen heb ik ook doorgenomen, prachtige verhalen en ondersteund door schitterende foto`s.

Veel plezier in het Polencafe 3qq

Een paar weken terug heb ik het forum al eens stilletjes doorgelezen en het leek mij wel een gezellige boel hier. Vanmiddag werd ik echter gecontacteerd door de beheerder via een ander forum n.a.v. van een reisverslag dat ik uitgetikt had of ik het hier wilde posten. Daardoor had ik ook geen excuus meer om me niet te registreren
:mrgreen:
Ik ben mezelf Roemeens gaan aanleren
Heb je ook plannen om Pools te leren?

Groet,
Plievo

Sandrvich
Berichten: 9
Lid geworden op: di nov 08, 2011 7:24 pm

Re: Sandrvich

Bericht door Sandrvich » wo nov 09, 2011 1:39 pm

Goh ik heb geen concrete plannen om Pools te leren op dit moment, maar in de praktijk zal ik waarschijnlijk nog veel dingen op gaan zoeken en zo onbewust toch een beetje Pools leren. :)

bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Re: Sandrvich

Bericht door bertvaneck » wo nov 09, 2011 6:14 pm

Sander een mooi welkom,s verhaal hartelijk welkom 7qq Bert

Plaats reactie