Skispringen: Polen's Stoch wint in Lillehammer, Kubacki twee

Lech
Berichten: 3549
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Skispringen: Polen's Stoch wint in Lillehammer, Kubacki twee

Bericht door Lech » wo mar 14, 2018 6:05 am

Skispringen: Polen's Stoch wint in Lillehammer, Kubacki tweede
13.03.2018 19:28
De beste skispringer van Polen, Kamil Stoch, won dinsdag een ski-springwedstrijd in de Noorse badplaats Lillehammer en consolideerde zijn voorsprong in de wereldbekerstand van dit seizoen.
Afbeelding
Kamil Stoch van Polen in actie tijdens de FIS Wereldbeker Raw Air Skispringen Grote heuvel individuele wedstrijd in Lillehammer, Noorwegen, op dinsdag. Foto: EPA / Geir Olsen

Een andere Pool, Dawid Kubacki, eindigde als tweede in de Lillehammer-competitie, die deel uitmaakte van het skispringende wereldcup-circuit van dit seizoen en ook de vijfde etappe van de 10-daagse serie Raw Air-evenementen in Noorwegen markeerde.

Countryman Stefan Hula eindigde als negende in de competitie van dinsdag, wat bijdroeg aan een zeer geslaagde dag voor Polen.

Na de eerste ronde van sprongen werd Hula derde, net achter Stoch en Kubacki, waardoor fans een schoon podiumbezoek voor zijn land verwachtten.

Het Raw Air-toernooi dit jaar begon aan het einde van vorige week en loopt tot 18 maart op vier verschillende heuvels in Noorwegen: in Oslo, Lillehammer, Trondheim en Vikersund. Het toernooi bestaat uit in totaal 16 sprongen van individuele evenementen, teamevenementen en kwalificaties.

Het wereldkampioenschap skischansen 2017/2018 biedt 31 wedstrijden, waaronder acht teamevenementen, in acht landen.

Halverwege het Raw Air-toernooi, met een totaal aantal van 1.141,5 punten, staat Stoch comfortabel bovenaan het klassement, 56,2 punten voorsprong op de tweede geplaatste Robert Johansson uit Noorwegen.

De Poolse ski-springer, een drievoudig Olympisch kampioen, leidt ook de algemene wereldbekerstand van het seizoen, 190 punten voorsprong op de Duitse Richard Freitag.igde als negende in de competitie van dinsdag, wat bijdroeg aan een zeer geslaagde dag voor Polen.De Poolse ski-springer, een drievoudig Olympisch kampioen, leidt ook de algemene wereldbekerstand van het seizoen, 190 punten voorsprong op de Duitse Richard Freitag.

Plaats reactie